6 stvari u kojima se nikada ne trebate promijeniti

0

Ne postoji ništa slično kao posvećivanje razvoju, rastu i otkrivanju vaših najvećih potencijala. Ipak, ponekad napori za samopoboljšanjem idu predaleko. Ponekad, potraga za pozitivnim promjenama pretvara se u nemilosrdnu potragu za savršenstvom.

Umjesto fokusiranja na to da postanete najbolja verzija sebe, možete se “izluđivati” fokusiranjem na ono što niste. Sljedećih šest stvari trebate njegovati kod sebe, nikako mijenjati.

Vaš lični ukus


Bez obzira da li je u pitanju muzika, hrana, odjeća ili sport, vaši ukusi se neće promijeniti zbog vaših smislenih napora da ih promijenite nečim “prikladnijim”. Na kraju, zašto biste to i željeli?

Vaše emocije


Imate ih s razlogom. One su signali, komunikacija. Emocije su bitni dijelovi ljudskog života i iskustva. Ne postoji način da suzbijete iskustva bola, straha ili bijesa bez potiskivanja ljubavi, radosti i inspiracije. Nikada se nemojte bojati svojih emocija niti se stiditi da ih izrazite.

Vaša prošlost


Prije svega, potrebno je da shvatite da je možete promijeniti. Vi možete pokušati da svoju prošlost sakrijete od drugih, ali je nikada nećete uspjeti sakriti od sebe ili promijeniti. Prihvatanjem prošlosti onakvom kakva je stvarate prostor za učenje iz događaja i situacija koje ste već doživjeli.

Vaše buduće greške


Greške su sastavni dio života i neminovno je da ćete ih praviti u životu. Nemojte provoditi previše vremena u razmišljanju da li ćete negdje pogriješiti. U velikom broju slučajeva, greške ne možete izbjeći, ali možete mnogo toga naučiti iz njih. Kada učite iz ličnih uspona i padova, onda znate i šta trebate uraditi, a šta ne.

Vaše tijelo


Niko ne izgleda kao žena iz časopisa! Čak ni ta žena u časopisu u prirodi ne izgleda tako. Izgledate tako kako izgledate i nemojte se stiditi svog izgleda. Nema potrebe za tim. Lijepi ste.

Vašu nemogućnost da sve postignete


Niste superheroj. Vrijeme ne možete “razvući”. Uvijek se trudite i dajte sve od sebe i rezultati će veoma brzo biti tu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info