Jednostavno: Evo kako da vam nokti budu prekrasni i ove zime

0

Niske temperature tokom zime mogu isušiti kožu na rukama te uništiti nokte. Zbog toga je veoma važno da ih redovno njegujete kako biste ih zaštitili tokom zimskog perioda. Donosimo četiri osnovna pravila za njegu noktiju kojih se trebate strogo pridržavati, ukoliko želite da imate lijepe i zdrave nokte.

Piling i hidratacija ruku


Da biste imali zdrave nokte, morate imati i njegovane ruke. Koristite piling kako biste se riješili suhe kože. Izaberite piling na bazi shea putera i ulja od sjemenki grožđa. Nakon toga nanesite debeli sloj kreme za ruke. Da biste spriječili buduće isušivanje kože, koristite gumene rukavice prilikom pranja suđa.

“Nahranite“ zanoktice


Ništa ne može uništiti dobar manikir kao ispucale zanoktice i koža koja se guli. Koristite ulje ili kremu za njegu zanoktica koje možete nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama i apotekama. Takođe, još efikasniji način da ih uklonite je da nokte stavite u mlaku vodu na nekoliko minuta. Zatim u njih utrljajte maslinovo ulje. Nikada nemojte sjeći zanoktice već ih jednostavno gurnite prema gore drvenim štapićem za zanoktice.

Dopustite noktima da “dišu“


U zimskom periodu je najbolje da izbjegavate tamne nijanse i abrazivne lakove koji se stavljaju kao završni sloj na noktima, jer oni isušuju nokte te lako može doći do pucanja i pojave fleka na njima. Na ovaj način ćete uništiti mogućnost da sledeći manikir bude u potpunosti uspješan. S vremena na vrijeme, noktima pružite odmor od ovih teških proizvoda kako biste bili sigurni da će sledeći manikir biti baš onakav kakav želite.

Koristite proizvode za skidanje laka koji u sebi ne sadrže aceton


Prilikom skidanja laka birajte proizvode koji u sebi ne sadrže aceton, jer on isušuje nokte. Umjesto njega, koristite proizvode na bazi ulja koji će jednako efikasno da uklone lak. Prilikom lakiranja noktiju, uvijek prvo nanesite bazni lak koji će zaštititi nokte te će zahvaljujući njemu biti jaki, glatki i mnogo otporniji na hladnoću.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info