Jillian Michaels: Najbolje vježbe za najbrže sagorijevanje kalorija

0

Nemate puno vremena? Nema problema! Ovih pet vježbi kombinuju vježbe snage i kardio trening. Redovnim treningom i pravilnom ishranom ćete za veoma kratko vrijeme sagoriti ogromnu količinu kalorija. Svaku vježbu radite trideset sekundi. Ako ste u dobroj kondiciji, uradite dvije do tri serije. Sledeće vježbe su iz “kuhinje” jedne od najpoznatijih fitnes instruktorica na svijetu, Jillian Michaels, te će vam pomoći da veoma brzo eliminišete ogromnu količinu kalorija.
 

Trbušnjaci sa rotiranjem trupa u stranu

Lezite na leđa, ruke stavite iza glave te ispružene noge podignite petnaestak centimetara od poda (A). Zategnite trbušnjake, glavu podignite od poda te okrenite trup u desnu stranu (B). Vratite se u početni položaj. Isto ponovite i na lijevu stranu. Uradite što više naizmjeničnih ponavljanja za trideset sekundi.

 

“Osmice”

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. U desnu ruku uzmite teg, a lijevu ispružite u stranu (A). Napravite iskorak u lijevo te se spustite u čučanj. Zadnjicu izbacite nazad, a leđa zategnite. Iz ovog položaja prebacujte teg iz desne ruke u lijevu i obrnuto praveći “osmice“ između nogu (B). Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi.

 

Rotirajući iskorak sa dodirivanjem pete

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, ruke pružite u stranu sa dlanovima okrenutim prema dole (A). Napravite iskorak desnom nogom prema nazad tako da su oba koljena pod uglom od devedeset stepeni. Okrenite trup u desno pa desnom rukom dodirnite lijevu petu istovremeno podižući lijevu ruku prema gore (B).Vratite se u početni položaj pa isto uradite na drugu stranu. Uradite što više naizmjeničnih ponavljanja za trideset sekundi.

 

Čučnjevi na jednoj nozi sa podizanjem tegova

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena te u ruke uzmite tegove. Desnu nogu prebacite preko lijevog koljena (A). Ovo je početni položaj. Spustite se u čučanj istovremeno podižući ruke prema naprijed (B). Vratite se u početni položaj. Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi, kratko odmorite te isto ponovite i drugom nogom.

 

Bočni izdržaj sa podizanjem noge u stranu

Stanite u stav za bočni izdržaj sa lijevom rukom podignutom prema gore. Kukovi su podignuti, stomak zategnut, a desno stopalo postavljeno ispred lijevog. Iz tog položaja desnu nogu podignite što više prema gore. Zadržite par sekundi pa je vratite u početni položaj. Uradite što više ponavljanja za trideset sekundi, a odmah zatim promijenite stranu te isto ponovite i lijevom nogom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info