6 tajni koje žene ne govore muškarcima

0

U poređenju s muškarcima, žene su mnogo otvorenije i pričljivije. Međutim, nisu samo muškarci ti koji neke stvari taje – žene su jednako “krive”. U sledećih šest slučajeva, veoma mali broj žena će nešto reći muškarcu. Evo i o čemu je riječ.

 

Preuzimanje inicijative

To je veoma važna stvar. Većina žena ne želi da se sama brine o svim stvarima i planiranju. Bilo da je u pitanju kupovina namirnica, spremanje večere ili planiranje godišnjeg odmora, većina žena želi (iako to ne naglašava) da muškarci, s vremena na vrijeme, preuzmu inicijativu.

 

Iznenađenja

Osmi mart, rođendan, dan zaljubljenih i godišnjica “praznici” su oko kojih se muškarci potrude i iznenade žene nekim prigodnim poklonom. Ali, šta je sa ostalim danima u godini? Većina žena, ako ne i svaka, želi da je muškarac što češće iznenadi. Mali znaci pažnje ženi pomažu da se osjeća voljeno, poštovano i poželjno.

 

Strah od drugih žena

Iako to skoro pa nikada neće otvoreno priznati, većina žena ima strah da će njenog muškarca privući neka druga žena. Za ženu koja istinski i bezuslovno voli svog muškarca nema ništa gore.

 

Iskrenost

Svaka žena i muškarac žele da njihov partner bude iskren i otvoren, bez obzira na sve. Niko ne voli da bude prevaren. Većina žena može oprostiti većinu stvari, ali ne i laži. Bez obzira na situaciju, žena želi da muškarac uvijek bude iskren.

 

Govor tijela

Većina žena posjeduje i šesto čulo, pogotovo kada je riječ o vezama. One uvijek primijete i analiziraju male detalje kod muškaraca, a to uključuje i njihov govor tijela. Iako to neće reći, skoro svaka žena će primijetiti iz ponašanja muškarca ako nešto nije u redu.

 

Prostor

Većina žena neće priznati da im je potreban prostor i vrijeme za njih same. One očekuju da to njihov partner sam shvati. Njima je u ovakvim situacijama potrebno razumijevanje. Ženi je potreban predah od svakodnevnih obaveza i vrijeme koje će odvojiti samo na sebe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info