6 stvari kojima ćete i najhrabrijeg muškarca otjerati od sebe

0

Izašli ste na nekoliko sastanaka i on je nestao kao da je u zemlju propao. Pitate se u čemu je problem i po običaju krivite njega. Ali, zapitajte se da problem nije upravo u vama. Možda ste ga nekim svojim postupkom natjerali na bijeg.

Saznajte kojih je to šest stvari kojima ćete “otjerati“ većinu muškaraca.

Pričate o bivšem partneru


Prije ili kasnije i doći ćete u situaciju da spomenete bivše partnere. I to je OK, jer je dobro da čujete na koji način on priča o svojim bivšim partnerkama.

Međutim, budite pažljivi da on iz vaše priče ne dobije utisak da vam je još uvijek stalo do bivšeg, jer će sigurno brzo shvatiti da on nema tu šta da traži te će pobjeći glavom bez obzira.

Pričate o bebama


Normalno je da želite djecu. Ali nijedan muškarac ne želi prerano da razgovara o tome. Čak i ako ozbiljno razmišljate o djeci, zadržite to za sebe.

Budite svjesni da u prvih nekoliko sedmica veze jednostavno nema potrebe da pričate o tome, jer se vas dvoje još uvijek upoznajete te ni ne znate da li ćete, na kraju, završiti skupa ili će svako krenuti svojim putem.

Želite da upoznate njegove roditelje


Ako je pristao da vas upozna sa roditeljima, to znači da sa vama planira budućnost. Zbog toga ga ne požurujte, jer biste u protivnom mogli izgledati napadni i očajni.

Ovo, naravno važi za prve sedmice veze. Ako vas i nakon par mjeseci ne upoznaje sa njima, onda imate pravo da reagujete.

Želite da ga kontrolišete


Nekada je to jednostavno jače od vas. Morate da kontrolišete situaciju. Naravno, muškarcima se to nimalo ne dopada. Ne određujte mu šta da obuče. Ne tjerajte ga da ide u teretanu ako on to ne želi. Zaljubili ste se u njega onakvog kakvog ste ga upoznali.

Prihvatite ga takvog kakav jeste ili produžite dalje.

“Letite pred rudo”


To što ste izašli par puta na piće nikako ne mora da znači da ste u vezi. Pokušajte da ne pričate drugima da ste par dok prethodno ne provjerite sa njim.

Razgovarajte s njim i zajedno odlučite kada je pravo vrijeme da vezu “iznesete” u javnost.

Prerano spominjete prethodna seksualna iskustva


Ovo je osjetljiva tema te zbog toga budite i više nego oprezni. Nekada i osobama koje su u dugim vezama nije jednostavno da pričaju o tome, a zamislite onda kako je muškarcu sa kojim ste tek nekoliko sedmica. Naravno da je važno da razgovarate o tome, ali ne prerano.

I kada dođe vrijeme da podijelite vlastita iskustva, ne iznosite previše detalja. Nijedan muškarac, budite sigurni, to ne želi da zna.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info