7 frizura koje vas čine starijima

0

Vjerovatno ste već do sada primijetili da vašem licu, a i godinama, ne odgovara baš svaka frizura. Kako ne biste pravili greške te dodatno dodavali godine svom izgledu, donosimo sedam frizura koje ne biste trebali praviti, ako ste prešle četrdesete.

Lepršava ravna kosa


Ova frizura apsolutno ne odgovara damama koje su prešle četrdesetu. U ovom dobu i sa ovom frizurom izgledaćete mnogo starije nego što jeste. Ako želite da imate lepršavu kosu, ravnoj kosi dodajte nekoliko krupnijih kovrdža. Izgledaćete odvažno i svima oko vas će biti i više nego jasno da držite do sebe.

Zalizana kosa


Zalizana kosa smotana u punđu će dodati bar pet godina vašem izgledu. Ako ne želite da izgledate kao “gospođa“ sa početka dvadesetog vijeka, prstima ili češljem razbarušite kosu kako bi dobila više volumena.

Sofisticirani izgled


Ova frizura će naglasiti nedostatke na licu i stvoriti izgled stroge učiteljice koju niko ne voli. Ali, isto tako, uz odgovarajuću večernju haljinu, ova frizura će vam pružiti sofisticirani izgled.

Bouffant stil


Visoko podignuta kosa preko glave je stil koji je već odavno izašao iz mode te će svaku damu dodatno postarati.

Pletenica i konjski rep


Ove frizure nisu za svakoga, a posebno za žene koje već odavno “gaze“ četrdesete. Za ljude oko vas izgledaćete pomalo smiješno te kao da se previše trudite da izgledate mlađe.

Preduga kosa


Mnogi smatraju da što je žena starija, to kosa mora biti kraća. Naravno, ovo nije nikakvo pravilo, ali ipak ima tu malo i istine. Ako već  želite da imate dugu kosu, onda je idealna dužina ona do ramena.

Prekratka kosa


Ako se odlučite za kratku frizuru, imajte u vidu da ćete u tom slučaju naglasiti lice, čelo i vrat kao i sve njihove nedostatke. Takođe, kratka kosa neće baš uvijek dati dobar profil ovalnom obliku lica. Bob frizura je jedna od rijetkih koja će odgovarati svakoj dami.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info