3 znaka koja pokazuju da se ne poštujete

0

Samopoštovanje veoma je važno za zdrav i ispunjen život svake žene. Način na koji “gledate” na sebe može uticati i na način na koji vas drugi vide. Ukoliko prepoznajete neki od sljedeća tri znaka, to znači da se poštujete dovoljno.

Radite na sebi i pokušajte da ih eliminišete što prije.

Ljubomorni ste na tuđe uspjehe, sreću i vezu


Osoba koja ne cijeni i ne poštuje sebe ne može cijeniti i poštovati ni druge. Kada se takva osoba susretne sa pojedincima koji su uspješniji od nje na bilo kojem polju, ona počinje da osjeća ljubomoru i ogorčenost. Nekada to ide i do te granice da počne da se razvija osjećaj mržnje.

S druge strane, osoba koja poštuje i cijeni sebe, prilikom susreta sa uspješnim osobama, uvijek će biti inspirisana da uči od njih kako bi i sama postala još uspješnija i zadovoljnija svojim životom.

Hronično govorite “bezazlene” laži


Ukoliko se često nalazite u situacijama u kojima govorite bezazlene laži (bile one male ili velike), to zapravo znači da nemate dovoljno izgrađen odnos poštovanja prema sebi.

Osobe koje se često “služe” takvim vrstama laži obično traže odobravanje i prihvatanje od strane drugih lica.

Srećni ste samo kada sve “ide po loju”


To može izgledati kao savršeno dobra stvar. Zašto biste i bili srećni kada se stvari ne odvijaju dobro? Ispostavlja se da je upravo to ono što  se dešava kod osoba koje cijene sebe.

Mislite o svom životu kao o avanturi. Što god da se desi tokom te avanture, budite zahvalni i srećni što se desilo, jer se apsolutno sve dešava s nekim razlogom. U tome leži moć samoljublja i samopoštovanja. Kada stvari u životu postanu teške, nemojte pokleknuti. Nasmijte se i pokušaje ponovo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info