10 načina da promijenite svoj izgled pomoću šminke koju već imate

0

Kada je riječ o šminkanju i uljepšavanju svaka žena se, s vremena na vrijeme, nađe u kolotečini. U ovakvim situacijama nema potrebe za trošenjem novca – zapravo, iskoristite ono što imate na sasvim novi način. Evo i kako.

Uvijte trepavice


Uvijanje trepavica može se činiti i pomalo zastrašujućim kada tek ustanete, ali će vam pomoći da vam trepavice izgledaju savršeno tokom cijelog dana.

Izvucite liniju duž unutrašnjeg dijela kapka


Vjerovatno će vam trebati mnogo više od jednog pokušaja kako biste savršeno izvukle liniju duž unutrašnjeg dijela kapka. Ali, kada savladate ovu tehniku, imaćete predivne trepavice te ćete oči dodatno naglasiti.

“Mrdajte” maskarom na korijenu trepavica za veći volume


Ako želite da istaknete trepavice i najjeftinija maskara će odlično poslužiti. Naime, umjesto da par puta brzo provučete maskaru kroz trapavice, prislonite četkicu uz sam korijen trepavica i okrenite je par puta lijevo-desno. Na ovaj način ćete u potpunosti “obložiti” trepavice. Poslije toga, maskaru nanesite na uobičajen način. Dobićete nevjerovatan volumen i zavodljiv pogled.

Popunite obrve sjenkom za oči


Da biste pravilno popunile obrve, trebalo bi da imate sjenku iste boje kao što je prirodna boja vaših obrva. Ako je nemate, onda iskoristite neutralnu olovku za oči (najbolja je ona sive boje). S olovkom za oči morate biti oprezne, jer često možete naglasiti više nego je potrebno. Znači, ako želite da naglasite obrve, slobodno koristite olovku za oči. Međutim, ako ste više za blaži, prirodniji izgled, onda obavezno koristite sjenku za oči.

Nanesite bež ajlajner na donji kapak


Da biste uvijek izgledale svježe i imale blistav pogled, investirajte u bež ajlajner. Ako ga nanesete duž unutrašnjeg dijela donjeg kapka, oči će izgledati krupnije. Takođe, ovaj mali trik će osigurati da izgledate budnije, bez obzira na to da li ste prethodne noći dobro spavale ili ne.

Nanesite korektor u unutrašnji ugao oka


Korektor služi za mnogo više od prikrivanja podočnjaka. Nanesite manju količinu u unutrašnji ugao oka kako biste ga naglasile te dobile blistav pogled.

Karmin umjesto rumenila


Postoji velika šansa da ukoliko karmin izgleda odlično na usnama, da će isto tako dobro izgledati i na obrazima. Ovo je odličan način da unesete više boje u svakodnevno šminkanje, a da ne potrošite novac.

Sjajem za usne do svježijeg izgleda lica


Prozirni ili biserni sjaj će izgledati predivno ne samo na usnama, nego i na obrazima, nosu i obrvama. Ako ga nanesete na ovaj način, lice će izgledati mnogo svježije i odmornije.

Koristite tečni ajlajner za iscrtavanje “mačijih očiju”


Sigurno niste baš svaki dan raspoložene da budete našminkane kao da idete na zabavu.  Ali kada to poželite, iskoristite tečni ajlajner kako biste brže i preciznije iscrtale savršene mačije oči. Ovdje pogledajte i kako.

Korektor nanesite tek nakon tečnog pudera


Stvar je u tome da ako na lice nanesete prvo korektor, a tek onda tečni puder, nanijećete mnogo više proizvoda nego što je potrebno. Umjesto toga, na lice prvo nanesite puder, a odmah zatim i korektor. I dalje ćete imati savršen ten, ali ćete potrošiti mnogo manje korektora.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info