Moda: Najbolji zimski šeširi i kape za vaš oblik lica

0

Budite pomalo misteriozne, ali i sofisticirane, moderne, ali i zagrijane u hladnim danima, na veoma jednostavan i privlačan način. Evo koji stilovi zimskih šešira i kapa najbolje odgovaraju vašem obliku lica.

Srcoliki oblik lica – Šešir sa uskim obodom

Za dame sa širim čelom i uskom bradom ovaj šešir je idealan izbor, jer će prikriti sve nedostatke. Međutim, budite oprezni da obod šešira ne bude preširok, jer ćete na taj način još više suziti bradu.

 

Pletena kapa

Kao i kod ovalnog oblika lica, srcolikom obliku pristaju gotovo svi modeli kapa. Za moderan izgled izaberite pletenu kapu koja idealno pristaje uz većinu modnih kombinacija.

 

Duguljasti oblik lica – Panama šešir

Ako želite vizuelno da “skratite“ ovaj oblik lica, pokušajte sa seširom koji ima široki obod. To je takozvani “Panama“ šešir. On će prekriti veći dio čela te na taj način “skratiti“ predugačko lice. Budite oprezni sa šeširima sa dubokim klobukom (gornji dio šešira), jer će na taj način lice izgledati još duže.

 

Cloche (zvonasti) šešir

Ovaj šešir je bio hit još u dvadestim godinama prošlog vijeka. Elegantan i sofisticiran, idealan je izbor za dame koje imaju duguljasto lice, jer njegov obod u potpunosti prekriva čelo. Ovaj predivni retro šešir sa mašnom na tufnice je asesoar koji jednostavno morate imati.

 

Pletena kapa

Dame sa ovalnim oblikom lica su prave srećnice, jer njima odgovaraju gotovo sve vrste kapa i šešira. Izaberite pletenu kapu u bordo nijansi kako biste se zagrijali u zimskim danima, a istovremeno izgledali veoma moderno. Ovo je savršen izbor ako idete na skijanje, na posao ili izlazite u grad sa prijateljima.

 

Kačket

Kačket sa kristalima (ili nekim drugim detaljima) će onima oko vas pokazati da ste osoba koja zna šta želi te da odlično poznajete modu i modne trendove.

 

Okrugli oblik lica – Fedora šešir

Okruglom licu najbolje odgovaraju kaubojski ili fedora šeširi sa dubljim klobukom, jer će oni vizuelno izdužiti lice. Takođe, fedora šešir sa asimetričnim obodom će dodatno izdužiti okruglo lice. Izbjegavajte mekane šešire sa spuštenim obodom i niskim klobukom, jer će lice izgledati šire nego što to u stvari jeste.

 

Pleteni kačket

Damama sa okruglim licem savršeno će pristajati ovaj dječački stil. Naime, pleteni kačket koji je nakrivljen na jednu stranu, vizuelno će suziti okruglo lice. Ovaj modni dodatak se može kombinovati uz gotovo sve dnevne varijante. Eksperimentišite sa bojama i sigurno ćete biti primijećene ove zime.

 

Četvrtasti oblik lica – Šešir sa širokim obodom

Dame sa ovim oblikom lica izgledaju izvanredno u šeširima sa oblim linijama i širokim obodom. Ovim šeširom ćete ublažiti široke linije vilične kosti. Nepravilan obod na ovom pletenom šeširu će laskati četvrtastom obliku lica, a nježna traka na klobuku će dodati dozu ženstvenosti.

 

Trilby šešir

Trilby šešir je šešir sa nježnim, uskim obodom i uvučenim klobukom. On će na predivan način ublažiti izražajne crte lica. Idealan je za sva četiri godišnja doba.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info