Šminkanje očiju: Kombinujte pravu sjenku za fantastičan rezultat

0

Sljedeći put kada pokušate da pronađete savršenu nijansu kako biste naglasili prirodnu boju očiju, imajte u vidu samo jedno – suprotnosti se privlače. Imajte u vidu ove savjete kada opet budete birali nijansu sjenke koja najbolje odgovara boji vaših očiju.

Zelene i oči boje lješnjaka


Crvena boja je potpuno suprotna od zelene pa nije ni čudo zašto crvene usne izgledaju savršeno na ženi sa zelenim očima. Naravno, prilikom šminkanja očiju nemoguće je na kapke nanijeti crvenu sjenku. Ali, zato su boja šljive, vina ili crvenkasto-smeđa nijansa idealan izbor. Ove boje će sigurno savršeno da naglase oči boje smaragda.

Plave oči


Narandžasta boja je suprotna od plave, tako da će bilo koja nijansa sa podtonovima narandžaste naglasiti plavu boju očiju. Izaberite zlatnu ili toplo narandžastu, jer će ove nijanse savršeno “odraditi“ posao. Takođe, probajte i sjenke koje u sebi sadrže podtonove boja kao što su kajsija, breskva, bakar ili boja slonove kosti.

Smeđe oči


Smeđa je neutralna boja, tako da će bilo koja nijansa sjenke na smeđim očima, izgledati savršeno. Međutim, ako baš želite da vaše oči dođu do izražaja, odlučite se za plavu ili ljubičastu nijansu.  Ako želite da probate ružičastu, onda vodite računa da ona ima zlatne ili smeđe podtonove.

Sive oči


Siva je neutralna boja, tako da će joj odgovarati gotovo sve nijanse. Međutim, boja uglja, smeđa, zelena ili ljubičasta će na najbolji način istaknuti ovu boju očiju.

Savjet plus. Ovo može zvučati potpuno neobično, ali da li ste znali da oči možete naglasiti i svjetlucavim sjajem za usne? Da, istina je! Takođe, možete malo sjaja nanijeti i na obraze, umjesto rumenila.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info