Kako da vam ruke izgledaju mlađe

0

Činjenica: ruke pokazuju starost osobe više od bilo kojeg drugog dijela tijela, uglavnom zbog toga što pranje ruku uzrokuje eliminisanje hidratacije sa površine kože koja nastaje djelovanjem prirodnih ulja i masti koje tijelo proizvodi.

Takođe, zbog konstantnog izlaganja sunčevoj svjetlosti veća je i vjerovatnoća nastanka oštećenja od sunca na rukama. Na kraju, ruke imaju tendenciju da gube masu kako starite usljed čega vene i kosti postaju vidljivije. Evo kako možete postići da one izgledaju mlađe.

Uvijek nanosite kremu sa zaštitnim faktorom


Vaše ruke su, pored lica, najizloženije sunčevoj svjetlosti, a ekstra izloženost dešava se prilikom vožnje automobila. Upravo zbog toga je mudro da na ruke svakodnevno nanosite kremu sa visokim zaštitnim faktorom.

Koristite blaga sredstva za pranje


Najbolje je da koristite kremaste sapune (čvrste ili tečne), jer će oni najmanje isušiti kožu ruku. Takođe, prilikom pranja posuđa koristite rukavice, jer topla voda u kombinaciji sa deterdžentom, takođe, isušuje ruke.

Imajte hidratantnu kremu pri ruci


Najbolje je da jednu držite u kupatilu, pored lavaboa, jer će vam ona biti na dohvat ruke kada završite sa pranjem ruku. Nanosite je na vlažne ruke kako biste spriječili gubitak hidratacije, posebno tokom hladnijeg vemena.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info