Kako da sami napravite super moderne šiške

0

Prije samo dvije sedmice ste imali savršene šiške, a sada su jednostavno prerasle i frizura je izgubila svoj oblik. Ili, jednostavno, uhvatila vas je “žuta minuta“ te želite sami da napravite neku promjenu. U svakom slučaju uvijek je najbolje da posjetite profesionalnog frizera. Međutim, ako ipak želite sami da “odradite posao“ slijedite ove savjete.

 

Pripremite kosu

Operite, osušite te dobro raščešljate kosu. Ako ste već imali šiške, odvojite ih od ostatka kose. Međutim, ako upravo želite da ih napravite, odvojite samo par pramenova sa prednjeg dijela kose (kao na slici). Važno je da osnova “trokuta“ ne bude ni preširoka, ali ni uska. Možda za početak trebate uzeti manje kose, jer ćete poslije vidjeti da li je potrebno da siječete više.

 

Počešljate šiške na stranu suprotnu od one na koju želite da vam padaju

Da, dobro ste pročitali , na suprotnu stranu!

 

Ravno odsijecite šiške

Prstima povucite šiške na suprotnu stranu, i nakon što odredite željenu dužinu, ravno ih odsijecite. Zahvaljujući tome što povlačite i siječete šiške na suprotnoj strani, dobićete idealan ugao pod kojim će one padati kada ih prebacite na željenu stranu.

 

Prebacite šiške na drugu stranu

Nakon što ste ih ravno ošišali, prebacite šiške na drugu stranu. Primijetićete da su ošišane tako što su kraće na središnjem dijelu lica pa sve duže i duže prema spoljašnjem.

 

Nasumično “sjeckanje“ šiški

Pošto ste ih ošišali ravno, moguće je da će šiške sada izgledati previše “savršeno”. Povucite ih prema dole, uspravno postavite makaze te ih nasumično “isjeckajte“. (Ne previše, naravno!)

 

Provjerite rezultate

Najbolji pokazatelj da li ste dobro obavili posao je to da linija šiški više nije ravna. I to je to! Šišanje je uspjelo!

 

Isfenirajte i namjestite šiške

Koristeći okruglu četku isfenirajte šiške “gurajući“ ih na željenu stranu (preko lica).

 

Uživajte u svojoj novoj frizuri!

Za kraj, na šiške nanesite malo laka kako bi bile postojanije, nabacite novu haljinu i pravac u šetnju kako bi svi vidjeli vašu novu frizuru.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info