Kako da najbrže eliminišete mitesere sa nosa

0

Sa miteserima se suočava skoro svaka žena u nekom trenutku svog života i, moramo priznati, oni nisu nimalo privlačna pojava. Oni najčešće zahvataju područje nosa, brade i čela. Ipak, na nosu su (skoro pa uvijek) najviše skoncentrisani i rijetko koji puder će vam pomoći da ih prekrijete. Međutim, možete ih eliminisati na prirodan i veoma lagan način. Evo i kako.


Prije svega, potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože koje mitesere drže zarobljene u porama. Da biste u tome uspjeli, uradite piling lica, najviše obraćajući pažnju na zahvaćeno područje odnosno nos. Trljajte nježnim, kružnim pokretima pet do deset minuta.

Nakon toga, potrebno je da “parite” lice. Najbolje je da u veću posudu naspete vrelu vodu te prebacite glavu preko nje, a preko glave peškir, kako bi efekat bio što bolji. Na taj način ćete uspjeti da “otpustite” mitesere (potrebno je da lice parite desetak minuta).

Nakon toga napravite pastu od četiri kašike sode bikarbone i jedne šolje mineralne vode. Dobijenu pastu nanesite na lice te je nakon deset minuta isperite toplom vodom. Rezultati su vidljivi odmah! Lice posušite i nanesite hidratantnu kremu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info