Šminka: Kako da izgledate glamurozno za samo deset minuta

0

Uz sva dešavanja u toku dana, ponekad vam je teško da napravite doručak, a ne još da se kvalitetno našminkate. Međutim, uz pomoć sljedećih jednostavnih savjeta za samo deset minuta ćete izgledati savršeno.

Sofisticirani izgled

Crveni ruž je klasika i uvijek dobro izgleda, ali ove sezone je moderna nijansa crnog vina. Za početak, vlažnim sunđerom pređite preko usana kako biste uradili nježni piling. Nakon toga nanesite dugotrajni ruž u nijansi crnog vina za pomalo buntovnički izgled. Ponovite još jednom te maramicom uklonite višak. Za kraj nanesite providni sjaj za usne. Ako je potrebno, olovkom popunite praznine na obrvama te na trepavice nanesite dva sloja crne maskare.

 

Romantični izgled

Izaberite kremaste pastelne sjenke sa svjetlucavim česticama; koža će ih u potpunosti upiti te ćete dobiti nježniji izgled. Sjenku nanesite na kapke, od linije trepavica pa sve do nabora iznad oka. Za svježiji izgled u unutrašnji dio oka nanesite bijelu, ružičastu ili sivu sjenku sa bisernim odsjajem. Zatim nanesite dva sloja crne maskare. Na usne i obraze nanesite blijedo-ružičastu nijansu.

 

Dramatični izgled

Za što efektniji večernji izgled izaberite svjetlucave nijanse, a posebno za liniju gornjih trepavica. Izaberite metalik zelenu olovku, boju bronze ili patlidžana te povucite liniju duž gornje linije trepavica. Pređite još jednom te je malo produžite van spoljašnjeg dijela oka. Takođe, da bi oči izgledale još zanosnije, duž donje linije trepavica nanesite srebrni ili zlatni ajlajner. Primijetićete da nema potrebe da nanosite sjenku, jer su ove olovke sasvim dovoljne. Nanesite dva sloja crne maskare. Na obraze nanesite rumenilo koje inače i koristite, a na usne ruž u nekoj neutralnoj nijansi.

 

Prirodni izgled

Poenta je da vaše lice izgleda što blistavije. Na lice nanesite tečni puder sa svjetlucavim efektom. Nakon toga na jagodice nanesite ružičasto rumenilo. Dobićete onaj predivni, rumeni izgled lica kao da ste sate i sate proveli na snijegu. Na vrhove jagodica nanesite hajlajter, jer se tu najviše svijetlosti “skuplja“. Nanesite maskaru na gornje trepavice, a na usne ružičasti sjaj.

 

Savjet plus: Prajmer

Prajmer možete koristiti kao osnovu koju nanosite prije ostale šminke da bi ona što duže ostala na licu. Međutim, ako ga nanesete na kompletno našminkano lice, dobićete nježan i prirodan izgled.

 

Savjet plus: Olovka za usne

Ako je pravilno nanesete, usne će izgledati mnogo punije pa čak i mlađe, a ruž će biti dugotrajniji. Izaberite olovku u istoj boji kao što je i ruž. Nanesite je duž vanjske linije usana te četkicom razmažite kako ne bi izgledale neprirodno. Nakon toga nanesite ruž.

 

Savjet plus: Vještačke trepavice

Zahvaljujući njima, oči će izgledati veće i svjetlije. Presijecite trepavicu na pola kako biste je lakše nanijeli. Stavite malo ljepila za vještačke trepavice te, uz pomoć pincete, zalijepite ih odmah iznad prirodnih. Tako uradite i sa drugom polovinom

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info