4 proizvoda za njegu kože koja trebate koristiti prije spavanja

0

Spavanje vam ne pomaže samo da se osjećate odmorno – to je i period kada se vaša koža obnavlja. Kada ne spavate dovoljno to se odmah primijeti i na vašoj koži.

Kako biste poboljšali proces obnavljanja kože, osim dovoljno sna (sedam do osam sati noću) možete koristiti i određene proizvode za njegu kože koji će vam pomoći da ujutro izgledate prekrasno. Evo i o kojim proizvodima je riječ.

Piling


On poboljšava proces obnavljanja kože otvarajući put drugim proizvodima da lakše prodru u vašu kožu. Najbolje je da koristite blagi piling (možete ga napraviti i sami: jedna kašika šećera u kombinaciji sa kašikom meda biće sasvim u redu).

Piling nemojte raditi ujutro, jer će pore na licu postati previše izložene šminki i zagađivačima životne sredine (može doći do nastajanja bubuljica i akni, a to svakako želite izbjeći).

Retinol


On je od ključnog značaja za obnavljanje kože na molekularnom nivou. Vitamin A “radi” na formiranju veza sa DNK kože s ciljem popravljanja oštećenja na koži koja su nastala tokom dana, kao i na stvaranju kolagena.

Noćna, hidratantna krema koja sadrži retinol odličan je način da se to i postigne.

Peptidi


Odlični su za noćnu upotrebu. Njihove amino kiseline sastavni su dio procesa obnavljanja kože, jer daju signal koži da to uradi.

Peptidne veze pomažu u povezivanju kolagena vraćajući koži njenu gipkost. Koristite kremu koja ih sadrži.

Tretmani protiv akni


S obzirom da je većina proizvoda za eliminisanje i tretiranje akni prilično jaka te isušuju kožu i uzrokuju stvaranje crvenila, žene čija je koža sklona bubuljicama i aknama trebale bi da se fokusiraju na njihovo tretiranje u večernjim satima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info