5 uvjerenja koja će vam značajno promijeniti život

0

Način na koji vas drugi vide uopšte nije bitan. Važno je kako vi sebe vidite i doživljavate. To ponekad može biti prilično sumoran pogled. Zapravo, neke žene provedu godine izbjegavajući sebe – prolaze pored ogledala pognute glave, izbjegavaju da pogledaju druge u oči te se srame svog izgleda i onoga šta drugi možda misle o njima. Ipak, potrebno je znati i shvatiti da sve to počinje vašoj “glavi” odnosno umu i načinu razmišljanja. Kako biste postigli novi, bolji i zdraviji nivo samoprihvatanja, potrebno je da usvojite nova uvjerenja. Ukoliko ste spremni da značajno promijenite svoj život, pokušajte da vjerujete u sledeće.

 

Nevidljivo je stvarno

Vjerovanje u nepozanto, bez obzira šta je u pitanju, dio je “prelaska” na novi nivo u vašem životu. Ako imate cilj, kao što je (primjera radi) “skidanje” suvišnih kilograma, zarađivanje određene sume novca ili upoznavanje srodne duše, ali u to ne vjerujete u potpunosti, vaši napori će uvijek biti prilično “zategnuti”. Fokusirajte se na vjerovanje u ono što ne vidite te vjerujte svom instinktu kako biste prihvatili vašu pravu ličnost.

 

Uvjerenja postaju stvarnost

Vaša uvjerenja čine vašu stvarnost. Ono u šta birate da ćete vjerovati diktira krajnji ishod. Ukoliko vjerujete kako niste vrijedni i nemate vjere u sebe onda to postaje vaša stvarnost. Međutim, ako vjerujete da su samoprihvatanje i samopoštovanje mogući, to će postati vaša nova realnost.

 

Uvijek postoji izbor

Zaustavljaju vas samo granice vaših strahova. Sve što radite stvar je izbora. Vi imate moć da izaberete u šta ćete vjerovati. Samim tim, bićete u stanju da promijenite svoju stvarnost. Izaberite da ćete vjerovati u sebe, jer će to donijeti velike promjene.

 

Sve što vam je potrebno je u vama

Ukoliko vam je teško da vjerujete u sebe, znajte da imate mogućnost da to promijenite u sebi. Zapamtite, samo što nešto ne vidite to ne znači da to nije stvarno. Neke od najveličanstvenijih stvari na svijetu ne mogu se vidjeti već samo osjetiti u srcu, kao što su ljubav, praštanje, povjerenje i vjera.

 

Borba i prepreke dio su plana

Sve što vam se dešava i kroz šta prolazite priprema vas za ono šta ste tražili. Ono što trenutno osjećate dio je većeg plana. Vjerujte redoslijedu života i umjesto da mu se opirete – živite ga.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info