Manikir: Trikovi za ispravljanje grešaka koje morate znati

0

Manikir kod kuće je odlična stvar, ali postoji veća mogućnost da će se lak oljuštiti, umrljati i slično. Ako se to desi, umjesto da opet sve radite iz početka, poslužite se nekim od sljedećih trikova.

Oljušteni lak


Ako primijetite, par dana nakon lakiranja, da se lak na vrhovima počinje polako ljuštiti, uradite sledeće: mekanom turpijom nježno pređite preko oljuštenog dijela. Zatim nanesite bazni lak, a čim se on osuši i nijansu laka koji već imate na noktima. Za kraj nanesite lak za završni sjaj. Na ovaj način manikir će mnogo duže trajati.

Svjetlucavi lak


Najbolji način da “zakamuflirate“ oljušteni lak je da taj dio pređete svjetlucavim lakom. Možete jednostavno povući linije duž vrha nokta, kao da radite francuski manikir. Takođe, možete povući i dijagonalne linije koje će sakriti sve nedostatke.

Sakrijte veće površine nokta koje su se oljuštile


Da biste riješili ovaj problem, uzmite odgovarajući lak i lagano četkicom pređite samo onaj dio koji nedostaje. Odolite iskušenju da pređete preko cijelog nokta, jer ćete na taj način samo naglasiti dio koji se oljuštio.

Slomljeni nokat


Odrežite mali komad kesice za čaj te ga stavite na problematični dio nokta, što je moguće bliže lijevoj ili desnoj strani (u zavisnosti da li je nokat pukao sa lijeve ili desne strane). Kako biste u tome najbolje uspjeli, koristite pincetu. Nanesite malo ljepila i ostavite da se osuši. Nakon toga isturpijajte nokat kako biste uskladili kesicu za čaj sa njim. Turpijom izravnajte sve nepravilnosti. Za kraj nanesite providni lak.

Zamrljana koža oko noktiju


Nakon manikira skoro svaki put ostanu mrlje na koži oko noktiju. Četkicu za šminkanje umočite u aceton te pomoću nje “odradite” čišćenje.

Mrlje na noktima


Nakon lakiranja nokte pređite uljem za zanoktice. Ono će spriječiti pojavu mrlja na noktima. Takođe, možete umočiti vrh prsta u aceton te lagano dodirnuti zamrljani dio kako biste ga poravnali.

Nanijeli ste previše slojeva laka


Ako napravite grešku te na nokte nanesete više slojeva laka nego što ste planirali, uradite sledeće: umočite četkicu u aceton i pređite brzo preko nokta. Na ovaj način ćete skinuti samo gornji sloj. Ne pritišćite, jer biste mogli skinuti više nego što je potrebno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info