Najbolji smoky eye efekat za vašu boju očiju

0

Da bi oči bile prva stvar koju neko primjeti na vama, morate znati kako da ih pravilno našminkate te koja nijansa sjenke najbolje odgovara njihovoj boji. Donosimo par savjeta kako da napravite savršeni smoky eyes koji će genijalno odgovarati boji vaših očiju.

Postupak šminkanja očiju u smoky eyes stilu

  1. Na kapke nanesite prajmer kao podlogu za sjenku. Na ovaj način ona će više doći do izražaja te ćete je zaštititi od razmazivanja.
  2. Ravnom četkicom nanesite sjenku preko kapka (svjetlucave nijanse će dati glamurozan izgled). Širokom četkicom utapkajte sjenku i na pregib iznad oka. Za savršeni smoky eyes, nastavite tapkati sve dok boju potpuno ne “raširite” i sjedinite duž nabora. Ako ste je pravilno nanijeli, iznad otvorenog oka bi se trebao vidjeti osjenčani luk. Nikada sjenku ne nanosite iznad nabora, jer biste mogli izgledati kao klaun. Ako pretjerate, izbrišite višak štapićem za uši. Istu nijansu sjenke nanesite i duž linije donjih trepavica.
  3. Preskočite ajlajner duž gornje i donje linije trepavica. Umjesto toga nanesite crnu kremastu sjenku u unutrašnje uglove očiju.
  4. Uvijte trepavice, a zatim nanesite maskaru tako što ćete krenuti od korijena trepavica prema vrhovima. Ispod očiju nanesite korektor.

 

A sada saznajte koja to nijansa sjenke najbolje odgovara boji vaših očiju.

 

Zelene oči – Ljubičasta nijansa sjenke

Profesionalni šminkeri savjetuju da ukoliko želite da naglasite oči, morate izabrati nijansu koja je potpuno suprotna u odnosu na boju očiju. Što je veći kontrast, to oči bolje i laskavije izgledaju. Ljubičasta nijansa će od, naizgled stroge i hladne dame, napraviti jednu potpuno simpatičnu i opuštenu.

 

Plave oči – Sjenka boje šampanjca

Plave oči će još više doći do izražaja ako ih ”uokvirite” sjenkom boje šampanjca sa šljokicama. Za prirodniji izgled na trepavice nanesite crnu maskaru, a zatim i zelenu, ali samo na vrhove. Na ovaj način oči će ”uhvatiti” svjetlost, ali i neke “ozbiljne“ poglede suprotnog pola.

 

Svijetlo smeđe oči – Zelena nijansa sjenke

Naglasite tu boju meda kojom su prošarane predivne smeđe oči biserno-zelenim tonovima, poput mente ili bora. Istovremeno ćete izgledati elegantno, ali i pomalo “opasno“ i egzotično.

 

Tamno smeđe oči – Crvena nijansa sjenke

Iako crvena boja sjenke zvuči neobično pa čak i pogrešno, ona zaista izgleda nevjerovatno na tamno smeđim očima “prošaranim” nijansama zelene. Za najbolji efekat, opredijelite se za boju brusnice ili hrđe koje u sebi imaju podtonove bakra.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info