Mtel donirao 45.000 KM Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka

0

U Banjaluci, u petak 26. decembra, generalni direktor kompanije Mtel Goran Vlaović simbolično je uručio ček u vrijednosti od 45.000 KM v.d. generalnog direktora Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, prof. dr Mirku Stanetiću, za potrebe ove univerzitetske bolnice. Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji i prijateljskoj podršci Mtela saniran je unutrašnji prostor zgrade banjalučke hirurgije, sa akcentom na bolesničke sobe, intenzivne njege i hodnike. Takođe, od ovih sredstava nabavljen je i ugrađen novi agregat koji je neophodan za napajanje objekta električnom energijom u slučaju prekida u normalnom napajanju.

„Sa zadovljstvom promovišemo ovu aktivnost, jer želimo da pokažemo da postoje kompanije koje prepoznaju važnost postojanja Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka za građane Republike Srpske.  Ovu donaciju smo iskoristili upravo tamo gdje je najpotrebnije, a to je za saniranje prostora banjalučke hirurgije, kao i za kupovinu agregata koji je neophodan za napajanje objekta električnom energijom u slučaju njenog nestanka. Prijateljskom podrškom Mtela osvježene su bolesničke sobe, intenzivne njege i hodnici, te je samim tim ugodniji boravak našim pacijentima koji su u fokusu naše pažnje. Naša misija je efikasno pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga stanovništvu Republike Srpske i šireg regiona na sekundarnom i tercijarnom nivou zdravstvene zaštite, kroz kontinuirano ulaganje u razvoj, usvajanje i kreiranje inovativnih rješenja i poboljšanje saradnje sa zajednicom, radi unapređenja zdravstvene zaštite i uslova koji utiču na zdravlje”, rekao je v.d. generalnog direktora prof.dr Mirko Stanetić.

Kompanija Mtel jedan je od najvećih prijatelja i donatora Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka već dugi niz godina, te je ova donacija nastavak saradnje i rezultat prepoznavanja potreba za poboljšanje uslova liječenja i rada u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj.

,,Naša strateška opredijeljenost je savjesno i društveno odgovorno poslovanje. Velika mi je čast što je kompanija Mtel u prilici da donira 45 000 KM Univerzitetskoj bolnici KC Banjaluka, od kojih je nabavljen električni agregat i sanirane bolničke prostorije, što će bitno uticati na uslove liječenja.

Ovo je samo jedna od društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija Mtel sprovodi. Drago mi je da godinu u kojoj smo sve vrijeme radili za korist društva u kojem poslujemo, završavamo upravo ovako, stvarajući uslove za bolji rad banjalučke hirurgije. Jer to je zadatak svih nas, da svijet učinimo što boljim mjestom. Nadamo se da će putem humanosti krenuti i druge kompanije, kako bismo zajedničkim naporima pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija i tako uticali na kvalitet  života na ovim prostorima. Sa iskrenim zadovoljstvom, želim da uručim simbolično ovaj ček i neka ovaj dan na kraju tekuće godine označi početak bolje godine za banjalučku hirurgiju”, rekao je generalni direktor kompanije Mtel Goran Vlaović.

Uručenju donatorskog čeka prisustvovao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, koji je pozdravio ovakvu vrstu aktivnosti kompanije Mtel, ističući da je saradnja na svim nivoima društvene odgovornosti sa ovom kompanijom na zavidnom nivou.

A događaju je prisustvovao i Vladimir Nikolić, generalni konzul Republike Srbije u BiH, koji je rekao da humani gestovi kompanija poput kompanije Mtel, još više približavaju i spajaju naše prostore.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info