Novogodišnje slastice: 6 recepata za baklavu iz snova

0

Ona je često rado viđen gost prazničnih trpeza i može se napraviti u više varijanti. Donosimo vam šest odličnih recepata za baklavu koji će vam se sigurno dopasti. Uživajte i prijatno!

Tradicionalna baklava


Ima li išta bolje od ukusa tradicije? Ako volite tradicionalnu baklavu, ovaj recept je baš za vas. Možete ga pogledati ovdje.

Baby baklave


Ovo su najmanje, najljepše, najukusnije i najsimpatičnije baklave ikad! Toliko su malene i ukusne da, kada ih jednom napravite, uvijek će biti na vašoj trpezi. Recept pogledajte ovdje.

Baklava Emili


Kada poželite baklavu, a svi znamo da za nju treba malo više vremena i materijala, onda napravite ovaj kolač koji je po ukusu identičan baklavi, a gotov za najviše pola sata. Recept pogledajte ovdje.

Baklava od maka


Do sada ste stavljali svašta u baklavu i uvijek je bila izvrsna, ali da li će baklava podnijeti mak i da li će mak voljeti baklavu? Nećete znati dok ne probate, a pošto su se neki od nas u to već više puta uvjerili, evo recepta.

Baklava kolač


Od ovog brže nema. Pristojna zamjena za baklavu sa dodatkom soka od narandže, cimeta i meda. Egzotičan okus i fina tekstura! Recept pogledajte ovdje.

Čokoladna baklava


I, naravno, čokolada na kraju! Fenomenalan recept za čokoladnu baklavu pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info