Čika Kvizolog – online igrica za djecu i roditelje

0

Online igrice popularne su među djecom svih uzrasta. Na internetu se može pronaći veliki broj stranica na kojima svako dijete može pronaći igricu za sebe, a mogućnosti za komunikaciju sa drugim igračima iz cijelog svijeta neograničene su.

Roditeljima smeta činjenica što su djeca skoro konstantno ‘online’ i što otvaraju profile na društvenim mrežama kako bi dobili pristup online igricama, a brinu se i da djeca otkrivaju previše detalja iz svog privatnog života prilikom igranja. Iz ovog razloga posebno su korisne igrice koje roditelji i djeca mogu igrati skupa i prilikom kojih roditelji mogu dobiti uvid u način na koji se djeca igraju u online svijetu.

Kompanija m:tel je u novembra pokrenula Facebook igricu Čika Kvizolog,  sa ciljem da školarcima omogući zabavan način da ponove školsko gradivo i da se međusobno propituju sa sa drugim igračima kroz niz zanimljivih dvoboja. Kvizolog je prvenstveno igrica edukativnog karaktera, tako da će se svidjeti roditeljima koji žele da njihova djeca prilikom igranja usvoje i neka nova znanja.

Budući da je Kvizolog baziran na principu dvoboja i sakupljanja poena predstavlja odličnu zajedničku aktivnost za roditelje i djecu, putem koje će se izgraditi njihovo međusobno povjerenje i putem koje će roditelji steći bolji uvid u korisnost igrice i igračke navike svoje djece. Samim time će se moći osjećati sigurnije da njihova djeca svoje vrijeme na internetu provode na koristan način.

Igricu Čika Kvizolog možete pronaći na m:telovoj Facebook stranici

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info