5 razloga zbog kojih vaša farba ne izgleda onako kako ste to željeli

0

Dobra frizura i boja kose onakva kakvu ste željeli podiže raspoloženje i čini da se osjećate dobro te da budete zadovoljni svojim izgledom. Međutim, neuspjelo farbanje će imati sasvim suprotan efekat. Saznajte kojih je to pet glavnih razloga zbog kojih farbanje nije uspjelo te šta trebate uraditi kako se neuspjeh ne bi ponovio.

Imate previše različitih boja na kosi


Ako je vaša kosa previše šarena zbog višebojnih pramenova ili možda imate prevelik izrast, farbanje u jednu nijansu neće biti nimalo lako. To znači da kosa neće na svim dijelovima primiti farbu na isti način (negdje će biti svjetlija, a negdje tamnija). U ovakvim situacijama najbolje bi bilo potražiti pomoć profesionalnog frizera koji će vam “srediti” kosu na najbolji mogući način.

Niste dovoljno posvijetlili kosu


Ako želite da imate ultra plavu boju kose ili vatreno crvenu, veoma je važno da ona bude pravilno pripremljena za farbanje. To znači da mora biti tretirana blanšom (izblajhana, izbijeljena) kako bi primila boju u potpunosti. Ovo posebno vrijedi za žene koje žele preći iz tamne nijanse kose u svijetlu.

Koristili ste samo jednu farbu


Često se desi da nakon farbanja kosa bude žućkasta pa čak i da vuče na narandžasto. Zbog toga u mnogim farbama postoji podnijansa, najčešće pepeljasta, koja “ubija” crveni pigment na kosi. Međutim, nekad ni to nije rješenje, jer se može desiti da kosa od te iste farbe dobije zelenkastu boju. Najbolje bi bilo kada biste jednu boju nanijeli na izrast, sačekali da ona “odradi” svoje, isprali, osušili kosu te na ostali dio kose nanijeli kolor šampon u istoj nijansi kao što je farba.

Predugo ste držali farbu na kosi


Strpljivo ste čekali da farba “odradi” svoje, a kada ste je isprali, dobili ste boju takvu da najradije danima ne biste skidali kapu sa glave. U čemu je problem? Pa, vjerovatno se niste držali uputstva sa kutije te farbu držali predugo na kosi. Postoji mogućnost da sami popravite stvar tako što ćete kosu par puta oprati šamponom za skidanje boje. Ako vam ni to ne pođe za rukom, potražite pomoć frizera. Sledeći put se strogo držite uputstva sa kutije te uvijek vodite računa da prvo ofarbate izrast, a tek nakon toga i ostatak kose.

Boja kose izgleda potpuno neprirodno


Kupili ste farbu oduševljeni bojom kose koju ima djevojka na kutiji. Međutim, kada ste se ofarbali, desila se katastrofa. Prilikom izbora farbe morate voditi računa o prirodnoj boji vaše kose i tena. Zato uvijek birajte onu boju koja je maksimalno dvije do tri nijanse svjetlija (ili tamnija) od prirodne.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info