Najbolje nijanse rumenila za vašu boju tena

0

Odgovarajuće rumenilo će zagrijati vaše lice, naglasiti jagodice pa čak i učiniti da izgledate mlađe. Donosimo devet najboljih nijansi za svijetlu, srednje tamnu i maslinastu (tamnu) boju tena.

Nijanse za svijetlu boju tena

Blijedo ružičasta nijansa

Ova nijansa rumenila idealna je za žene sa izrazito svijetlom bojom kože, jer će ono njihovom licu dati potpuno prirodan izgled. Izbjegavajte tamnije nijanse, jer će na vašem licu izgledati žućkasto i neprirodno.

 

Boja breskve

Da li postoji nijansa rumenila koja odgovara svakoj boji kože? Da! Boja breskve. Svaka žena koja stavi ovo rumenilo  izgledaće fantastično. Svijetla boja kože ima narandžaste i žućkaste podtonove tako da će ih rumenilo boje breskve neutralisati i dati prirodan izgled kože. Takođe, možete odabrati i ono sa svjetlucavim česticama koje će dodatno naglasiti vaše obraze.

 

Prozračna šljiva

Ova nijansa je idealna za večernji look. Rumenilo boje šljive licu daje pomalo mističan izgled. Izaberite kremasto rumenilo, sa ljubičastim ili plavim podtonovima, koje je za nijansu ili dvije tamnije od boje vaših usana. Nikada ga ne nanosite u jednoj liniji, već prstima nježno utapkajte na donji dio obraza.

 

Nijanse za srednje tamnu boju tena

Boja kajsije

Kako ova boja kože već sama po sebi izgleda “toplo”, ne treba je mnogo naglašavati. Boja kajsije će na vašim obrazima izgledati laskavo i suptilno te će licu dati svjež i mladalački izgled.

 

Boja sljeza (svijetlo ljubičasta)

Želite nešto drugačije? Izaberite prigušenu nijansu sljeza. Ona će licu dati “dubinu”. Takođe, idealno se slaže sa sjenkom i karminom u istoj nijansi, ali različitih tekstura. Nanesite mat boju na obraze, nešto svjetlucavo na oči te upotpunite sjajem za usne u istoj nijansi.

 

Boja maline

Ova nijansa je nježna, blaga i lijepa te samim tim savršena za žene sa srednje tamnom bojom tena. Ako želite da vaši obrazi izgledaju zdravo i rumeno kao da ste upravo bili na snijegu, na njih nanesite rumenilo boje maline.

 

Nijanse za maslinastu (tamnu) boju tena

Boja breskve sa podtonovima narandžaste

Ponekad može biti veoma teško pronaći idealno rumenilo za maslinasti ten, zbog njegovih zelenih podtonova. Topla nijansa breskve će donijeti prirodni sjaj vašem licu. Izbjegavajte hladne nijanse, jer ćete izgledati poput klauna. Za svjež i odmoran izgled lica izaberite kremasto rumenilo.

 

Ružičasta boja

Ova nijansa sadrži zlatne podtonove tako da je idealna za maslinastu boju tena. Ona nije ni svijetla, ali ni tamna, već nježna, prirodna nijansa. Nju možete koristiti svakodnevno. Ova boja tena zimi često postane blijeda, ali ne brinite, jer će ružičasto rumenilo vratiti toplinu u vaše obraze.

 

Boja bronze

Ova nijansa će licu dati toplinu, nježno ga naglasiti i vratiti prirodni sjaj. Žene sa maslinastim tenom brzo tamne te je bronzer savršen za isticanje njihove prirodne boje tena. Takođe ga možete koristiti i za konturisanje lica. “Napućite” usne te bronzer nanesite ispod obraza. Zatim se nasmijte te ga nanesite i na vrhove jagodica kako biste postigli svjetliji efekat.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info