Moda: Trendovi koje možete nositi ove zime

0

Dvosmislenost između muškog i ženskog, snage i krhkosti, prošlosti i sadašnjosti… Ovi kontrasti odražavaju višestruke aspekte moderne žene 21. vijeka i, iznad svega, slave njen lični stil. Sledeći trendovi idealni su za zimsku sezonu.

 

Teget

Teget

Tamna, intenzivna i klasična, teget je nova crna boja. Ona se prilagodila svijetu mode i jedna je od vodećih nijasni ove sezone: kaputi, pantalone, suknje – bitno da je teget.

 

Egzotično krzno

Krzno

Riječ je o vještačkom krznu, a trend koji je zastupljen ove sezone je “divljina”. Žive boje, koje neodoljivo podsjećaju na disko groznicu i crno-bijeli uzorci pravi su hit.

 

Tvid

Tvid

Ova vunena tkanina vraća se na velika vrata te je siguran znak da vam neće biti hladno. Ona prednjači u eleganciji i ponovo se otkriva u različitim oblicima.

 

Bijela

Bijela

Pouzdana i nježna, bijela boja se sama poziva u naše ormare skoro svake zime, a to nije izuzetak ni ove godine.

 

Ljepotica dana

Dan

Definitivno trend koji nose samo najodvažnije dame: vještačko krzno na goloj koži, polu-providna haljina i baloner od vještačke kože. Stil je inspirisan senzualnošću glumice Catherine Deneuve u filmu “Ljepotica dana” (Belle de jour).

 

Muški fazon

Fazon

Uz retro dodir i dašak nemarnosti, ženstveni izgled inspirisan muškom odjećom veoma je popularan ove sezone. Prsluci, kape i pantalone “ušuškane” u čizme samo su neki od načina da prisvojite ovaj stil.

 

Moher

Moher

Alternativa za krzno, mekoća mohera daje svakoj silueti određenu smirenost, ravnajući konture koje okružuju tijelo u modernoj izmaglici. Njegova težina (lagan je poput perja) pomaže da se izbjegne stvaranje pretjerano velikih oblina.

 

Četrdesete

40

Trend inspirisan slavnim glumicama i modim ikonama iz četrdesetih godina prošlog vijeka, kao što su: Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Veronica Lake i Katherine Hepburn. Elegantno, zavodljivo, šik i savršeno za večernje varijante.

 

Nježna ružičasta

Pink

Kaputi i jakne u nježnim, deliaktnim bojama, kao što je blijedo ružičasta, odlični su za zimsku sezonu, jer daju odličan kontrast vremenskim prilikama. Pored toga, ova boja izgleda i veoma romantično pa nije ni čudo što je jedan od vodećih trendova u svijetu.

 

Čizme preko koljena

cizme

Trend koji ne jenjava – bile su pravi hit jesenje sezone, a čini se da to nije izuzetak ni ove sezone. One su udobne i prilično elegantne, a najbolje ih je nositi uz kaput, kožnu jaknu ili blejzer.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info