Dvije jednostavne vježbe koje olakšavaju bol u stopalima

0

Bol u stopalima prilično je česta pojava kod velikog broja žena, a na njega mogu uticati mnogobrojni faktori: dugovremeno stajanje, nošenje veoma visokih potpetica, kao i duži vremenski periodi provedeni u hodanju. Ipak, postoje načini na koji taj bol možete ublažiti pa i u potpunosti eliminisati. Donosimo dvije lagane vježbe koje će vam pomoći u tome.


Sjedite uspravno i pružite noge ravno ispred sebe. Ruke položite pored kukova i snažno zategnite stopala ka sebi. Pokušajte da razdvojite nožne prste jedan od drugog. Ostanite u ovoj poziciji tokom pet dubokih udisaja. Nakon toga ispravite i zategnite stopala ka naprijed te ih pomijerajte u polukružnim pokretima, prvo pet puta jedno od drugog, a nakon toga pet puta jedno ka drugom.


Stopala sastavite, čvrsto pritiskajući pete jednu o drugu i otvarajući gornji dio stopala, kao da čitate knjigu. Koristite palce kako biste masirali unutrašnji dio stopala te prstima “prolazite” kroz nožne prste, kako biste ih razmaknuli. Ostanite u ovoj poziciji osam do deset dubokih udisaja.

Pomenute vježbe mogu vam pomoći da ublažite bol u stopalima, ali i da ga u potpunosti eliminišete. Radite ih svakodnevno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info