6 razloga zašto je ipak moguće da muškarci ponekad ne žele seks

0

Ako je vaš partner u poslednje vrijeme “zatajio“ u spavaćoj sobi, postoji velika mogućnost da ipak nije do vas. Saznajte kojih su to šest razloga zbog kojih ne želi seks te kako da mu pomognete.

 

Depresija

Klinička depresija jedan je od najvećih “ubica“ želje za seksom. Muškarci, nevezano za starosnu dob, ponekad mogu doživjeti da im se smanji želja za seksom. To se posebno dešava ako su u depresiji. Pomoć: Imajte u vidu da je klinička depresija fizička bolest, a ne slabost u karakteru. Strpljenje je najbolji lijek, posebno ako njegovo stanje zahtijeva određenu terapiju anti-depresivima koji ionako smanjuju interesovanje za seks.

 

Problem je u “njemu“

Problemi sa erekcijom i preranom ejakulacijom su česti, ali većini muškaraca će to teško pasti. Najvjerovatnije će se udaljiti od svoje partnerke zbog straha da će ona biti razočarana u njega. Pomoć: Ne izbjegavajte ovu temu. Sigurno vam neće biti lako da pričate o tome, ali ne postoji drugi način. Dajte mu do znanja da ga volite, bez obzira na sve. I ne dopustite da njegov trenutni problem utiče na vašu vezu.

 

Nizak nivo testosterona

Nivo testosterona kod muškaraca počinje da opada nakon četrdesete godine. Ako se ovo dešava polako, s vremenom, onda će i muškarac postepeno da gubi želju za seksom. Ali ponekad se desi da nivo testosterona naglo padne. Ovo se dešava kada muškarac uđe u andropauzu te sa sobom donosi gubitak energije, depresiju i smanjenu želju za seksom. Pomoć: Posavjetujte ga da ode na pregled.

 

Problemi na poslu

Zabrinutost zbog dešavanja na poslu itekako može da utiče na njegovo raspoloženje, a posebno ako poistovjećuje uspjeh na poslu sa sopstvenom vrijednošću. Pomoć: Pronađite odgovarajuće vrijeme kada ćete razgovarati o dešavanjima u njegovom životu i to izvan spavaće sobe. Pitajte ga da li postoji način na koji biste mu mogli pomoći da lakše “preživi“ trenutni stresni period. Međutim, dajte mu do znanja da ste svjesni kako njegov zahtjevni posao negativno utiče na vašu vezu.

 

Iscrpljenost

Ako vam kaže da je previše umoran za malo “akcije“ ispod jorgana, vjerovatno i jeste. Pomoć: Ne uzimajte njegov umor i iscrpljenost kao nešto lično. 98% muškaraca je tokom ispitivanja “priznalo“ da smanjena želja za seksom nema nikakve veza sa njihovim partnerkama. Ne ljutite se i izbjegavajte svađu. Umjesto toga, razgovorom pokušajte pronaći razlog zbog kojeg je toliko iscrpljen. Ako se i za šest sedmica ništa ne promijeni, savjetujte ga da potraži savjet od doktora.

 

Previše žurite

Tek ste počeli da izlazite, a već ste ga pozvali na “kafu“ u svoj stan? Ako muškarac želi ozbiljnu vezu, budite sigurni da će vas kulturno odbiti. Pa kako onda da znate kada je pravo vrijeme da budete zajedno? Pomoć: Usporite, jer bi ovo mogao biti znak da on želi bolje da vas upozna prije nego što spava sa vama. Možda zvuči pomalo nevjerovatno, ali nije muškarcima samo jedna stvar na pameti. I oni su emotivna bića, baš kao i žene.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info