5 izgovora zbog kojih ne ostvarujete svoje snove

0

Vaše riječi su snažnije nego što to možete zamisliti. One su porijeklo vašeg unutrašnjeg i spoljašnjeg iskustva. One nisu efekat. Promijenite svoje riječi i gledajte kako vam se mijenja život. Kad god vam padne na pamet da kažete “Ne mogu”, promijenite tu izjavu u “Mogu” i vidjećete kako se vaša unutrašnja perspektiva i spoljašnji svijet mijenjaju. Biti svjestan svojih riječi nevjerovatna je moć.

Sljedećih pet stvari, koje vjerovatno sebi govorite, udaljavaju vas od vaših snova.

Previše se bojim


Dobro, jer bi i trebalo tako da bude! Bez obzira da li se radi o krupnoj ili sitnoj stvari, ono za čim tragate, a što ste oduvijek sanjali, izlazak je iz zone udobnosti. Prirodno je i normalno da se bojite.

Umjesto da dopustite strahu da bude razlog koji će vas zaustaviti, koristite ga kao barometar koji će vam pokazati da ste na pravom putu ka divnom životu. Novi izbor riječi: “Ja sam uzbuđena i vesela! Idemo dalje!”

Nemam dovoljno


Novca. Vremena. Iskustva. Znanja. Ko kaže? Vi ste jedina osoba koja može takvim mislima dozvoliti da vas zaustave ili ne. Umjesto da gledate šta nemate, osvrnite se na resurse koje imate i kako da ih iskoristite na najbolji način. San, sam po sebi, dovoljan je za početak. Novi izbor riječi: “Imam više nego dovoljno”.

Ja sam jednostavno takva


Ako gledate na sebe kao da ste fiksirani, vrlo brzo ćete postati beznadežni. Gledaćete na svoje putovanje kao na nemoguću misiju. Zapamtite, uvijek se možete razvijati. Pogledajte u kojem dijelu se ne ponašate u skladu sa onim što želite. Koje navike i uvjerenja trebate prihvatiti s ciljem približavanja vašim snovima? Samosvjesnost rađa transformaciju što olakšava poduzimanje akcija. Umjesto da se koncentrišete na područja u kojima niste najsposobniji, obratite pažnju na stvari i situacije u kojima možete “rasti”. Novi izbor riječi: “Uvijek postajem bolja verzija sebe”.

Preteško je


Praćenje intuicije i srca zahtijeva trud. Kad god osjetite da vam je nešto teško, odvojite malo vremena i zapitajte se zašto to radite. Šta je veća svrha? Umjesto da gledate šta morate da uradite obratite pažnju na ono šta trebate uraditi. Vi pratite svoje snove! Uživajte u procesu. Vaš život je proces. Novi izbor riječi: “Biti žena od akcije je zabavno i inspiriše me da nastavim dalje!”

Nisam spremna


Ovo je oblik perfekcionizma koji vas zaustavlja u provođenju vaših namjera. Počinjanje je ono što vas čini spremnima. Može zvučati nelogično, ali kroz akcije ćete spoznati jasnoću odnosno koji sledeći korak trebate napraviti. Umjesto da se zaustavite zbog toga što niste spremni, zapamtite da ćete se osjećati spremnima samo kada započnete. Novi izbor riječi: “Ako ne sada, onda kada?”.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info