Šminka: Kako u samo 6 koraka do savršenog izgleda

0

Nemate mnogo vremena za sređivanje, ali opet želite dobro da izgledate? Ne brinite, jer sledećih šest jednostavnih koraka će vam pomoći da sa malo šminke i za nekoliko minuta izgledate savršeno.

  1. Napravite besprijekornu podlogu. Tečni puder nanesite na čelo, obraze, nos i bradu koristeći sintetičku četkicu za puder.
  2. “Zarumenite“ obraze. Izaberite svijetlo ružičasto rumenilo sa bisernim sjajem u stiku, kako biste dobili mladalački izgled lica. Nanesite ga tako što ćete krenuti od vrha jagodica te povući liniju prema sljepoočnicama. Nakon toga četkicom za rumenilo lagano ga sjedinite sa kožom.
  3. Nanesite maskaru. Da bi oči izgledale što krupnije i “otvorenije“, nabavite maskaru koja sa obje strane ima četkicu. Ova dvostruka maskara daje izuzetan volumen vašim trepavicama te je obično jedna strana predodređena za gornje, a druga za donje trepavice. Nanesite je u bar dva sloja tako što ćete krenuti od korijena trepavica prema vrhu.
  4. Naglasite donje trepavice. Koristeći tečni ajlajner, nacrtajte par trepavica na koži odmah ispod linije donjih trepavica. Krenite od vanjskog dijela oka pa sve do sredine kako bi donje trepavice izgledale što gušće.
  5. Napravite savršene obrve. Starom četkicom od maskare počešljajte obrve prema gore, krenuvši od početka obrve pa sve do kraja luka, gdje ćete ih spustiti. Zatim uzmite sjenku ili olovku za oči (nijansa mora biti ista ili približno slična prirodnoj boji obrva) te popunite dijelove obrva koji nedostaju. Na kraju na obrve nanesite malo gela za kosu ili providnu maskaru, kako biste ih učvrstili.
  6. Naglasite usne. Za kraj, na usne nanesite svjetlucavi sjaj u svijetlo ružičastoj nijansi koji će se savršeno uklopiti sa jednostavno, ali predivno, našminkanim očima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info