Napravite sami: Domaći piling za prekrasan i ujednačen ten

0

Pored svakodnevnog režima njege kože, potrebno je da jednom do dva puta sedmično radite i piling. Na taj način ćete eliminisati sve mrtve ćelije kože koje veoma često mogu zapuštiti pore i uzrokovati nastanak akni i bubuljica te ćete pospješiti sam proes obnavljanja kože.

Takođe, piling poboljšava apsorpciju krema i maski koje koristite te na taj način uspijevate izjednačiti ten. Na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni pilinzi koji su prilično skupi, ali i potencijalno opasni po kožu (njihovi sastojci mogu uzrokovati iritaciju kože). Kako biste to izbjegli, napravite sledeći piling koji će vašoj koži vratiti njen prirodni sjaj, ali i ujednačiti ten.

Sastojci

  • dvije kašike šećera
  • jedna kašika jačeg zelenog čaja.

Skuhajte jednu kesicu zelenog čaja u 80 ml vode. Sačekajte da se ohladi (potrebno je da bude mlak) te jednu kašiku pomiješajte sa šećerom kako biste dobili pastu. Dobijeni piling nanesite na vlažno lice te nježno trljajte kružnim pokretima koristeći prste, tri do pet minuta. Nakon toga lice isperite mlakom, a zatim i hladnom vodom. Posušite lice i nanesite hidratantnu kremu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info