7 razloga zašto baš vi treba njega prvi da nazovete

0

Zamislite sledeću situaciju: izašli ste na sastanak sa super muškarcem i sve je odlično prošlo. Rekao je da želi da vas vidi ponovo. Stalno gledate u telefon koji uporno ne zvoni. Da li da ga pozovete prvi? Na pamet vam pada par razloga zbog kojih biste ga trebali pozvati prvi, ali isto tako, mnogo više zbog kojih ne bi. Najviše vas sputava pomisao da ćete ispasti previše nametljivi, a to je poslednja stvar koju želite. Međutim, došlo je vrijeme da stvar preuzmete u svoje ruke. Danas je sasvim normalno da jedna žena, obrazovana, moderna i ona koja zna šta želi, napravi prvi korak. Uostalom, to muškarci i žele. Saznajte zašto treba da ga prvi pozovete, a ne da nervozno čekate njegov poziv.

 

Samouvjerene žene su jako privlačne

Većina muškaraca će vjerovatno teško priznati, ali oni prosto obožavaju žene koje su pune samopouzdanja. Oni vole žene koje znaju šta hoće. Ovo je prvi razlog zbog kojeg treba da ga pozovete – da mu dokažete da se ne plašite da slijedite svoje želje. Pravom muškarcu će ovaj potez laskati, ali i dokazati mu da ste jaka i samouvjerena žena.

 

Neko i to mora da uradi

Muškarci su kao i žene – oni vole da slijede pravila. Ponekad ne zovu, jer ne žele da ispadnu previše očajni. Žele da sačuvaju imidž cool frajera, ali duboko u sebi žele da vas nazovu. Rezultat obostranog čekanja je taj što na kraju niko nikoga i ne nazove. Prestanite isčekivati te prvi “probijte“ led. Na ovaj način ćete osloboditi pritiska i sebe i njega te opušteno nastaviti tamo gdje ste stali.

 

Jako vam se dopada

Svjesni ste da vam se dopada i to mu trebate dati do znanja. Neke žene se ustručavaju da pokažu svoja prava osjećanja, jer se boje da će se muškarac uplašiti i pobjeći “glavom bez obzira“. Ako vam se toliko dopada, šta imate da izgubite? Nazovite ga! Ako malo bolje razmislite, bili ste na samo jednom sastanku. Znači, ako on ne gaji ista osjećanja, neće vam previše teško pasti njegovo odbijanje. Umjesto da sjedite i čekate potvrdu njegovih osjećanja, uzmite telefon, nazovite ga i saznajte “iz prve ruke“.

 

On je stidljiv

Ponekad žene previše očekuju od muškaraca. Između ostalog, najviše očekuju da on bude samouvjeren i neustrašiv. Ako je po prirodi stidljiv, bez obzira što mu se jako dopadate, neće vas odmah nazvati. Vjerovatno će previše razmišljati o svemu i sam sebe ubijediti da je ipak prerano. Zbog njegove nesigurnosti lako se može desiti da od vas dvoje na kraju ne bude ništa. Zato vi morate da pokažete svoju samouvjerenost te da ga pozovete. Sigurno će vam biti zahvalan.

 

Ovo je 21. vijek

U prošlosti je bilo potpuno drugačije. Žene su uvijek čekale da muškarac povuče prvi potez. Srećom, ta vremena su odavno prošla. U vremenu u kojem sada živite, žene se ne ustručavaju da prve pozovu muškarca na sastanak. Pa zašto onda ne bi prve i nazvale? Zaboravite na izlizane klišeje. Moderna žena koja živi u modernom svijetu će zaboraviti na prošlost i učiniti prvi korak – nazvati ga.

 

Da li on uopšte ima vaš broj telefona?

Možda se čini da je to najstariji izgovor koji ste ikada čuli, ali nekada je to stvarno razlog. Moguće je da nije pravilno upisao vaš broj ili je izgubio papir na koji ste mu ga zapisali. U suštini, nikada ne možete biti potpuno sigurni šta je istina, a šta laž, ali imajte u vidu da nisu baš svi muškarci lažljivci. Ako je obećao da će nazvati, a već je prošlo nekoliko dana, nazovite ga. Na ovaj način ćete bar sa sigurnošću znati da sada ima vaš pravi broj telefona.

 

Vaš poziv će nahraniti njegov ego

Muškarac će se često zapitati da li i žena osjeća isto. Da li joj se dopada kao i ona njemu? Svjestan je da ste bili na sastanku te mu dali broj telefona, ali šta to u stvari znači? Da li uopšte i ima neko značenje? Ako ga pozovete, stvari će biti mnogo jasnije. On će na vaš poziv gledati kao na kompliment. To što ste ga pozvali prvi dokazaće vaše namjere, ali i istovremeno nahraniti njegov ego. Ako mu pokažete da ste zainteresovani, postaće samouvjereniji te će vas sigurno češće zvati u budućnosti.

Još uvijek veliki dio žena smatra da muškarac mora da učini prvi korak. Ako ga ipak pozovete prvi te u njegovom glasu vidite da nije srećan zbog toga, bar ćete znati na čemu ste. Ali zapamtite, stvari nisu uvijek onakve kakvim se čine. Zato, budite samouvjereni i nazovite ga. Na ovaj način ćete i sebe zaštititi od nepotrebnog stresa.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info