12 recepata za savršen kolač od jabuka

0

Kolači s jabukama definitivno zauzimaju posebno mjesto kod svakog sladokusca. Zaista, oni su tako osvježavajući i dobri da im rijetko ko može odoljeti. Upravo zbog toga vam i donosimo dvanaest recepata za savršen kolač od jabuka. Prijatno!

Ledene jabuke


Mirisni, osvježavajući kolač od jabuka, bez pečenja biskvita… Neke će ovaj kolač vratiti i u nezaboravne dane djetinjstva. Recept pogledajte ovdje.

Sipana pita od jabuka


Ona je drugačija od drugih, veoma brzo i lako se pravi te vam nije potrebno mnogo sastojaka. I da, bez jaja! Recept pogledajte ovdje.

Francuska torta od jabuka


Istinski posebna torta od jabuka – kao da dobijete 3 u 1! Na dnu biskvit, u sredini sočne jabuke i na vrhu hrskava korica. Recept pogledajte ovdje.

Jabuke u pudingu od cimeta


Sam naslov dovoljno govori o ovom fenomenalnom kolaču! Recept pogledajte ovdje.

Starinski kolač od jabuka


Sigurno svako od nas ima omiljenu verziju ovog divnog kolača ili lijene pite. Ma ko je ne voli, na bilo koji način? Odličan recept pogledajte ovdje.

Starinska prhka pita od jabuka

Starinska prhka pita od jabuka
Spoj prhkog biskvita i sočnih jabuka – zaista moćna kombinacija! Autorka ovog recepta kaže da je on prilično star, a vi ga pogledajte ovdje.

Štrudel torta


Ono po čemu se ova torta, između ostalog, razlikuje od svih drugih kolača od jabuka, jeste veoma važan sastojak: jabuke pirjane čajem od šipka. Recept pogledajte ovdje.

Snježne jabuke


Fenomenalne su u bilo koje godišnje doba, a bijela boja ovog dezerta neodoljivo podsjeća na snježna brdašca pa otuda i naziv. Recept pogledajte ovdje.

Kolač s jabukama i jogurtom


Izuzetno jednostavan i sočan kolač od jabuka koji je poseban po zapečenoj korici od šećera. Recept pogledajte ovdje.

Bečki kolač s jabukama


Kombinacija jabuka i badema – što bi rekli, “Bečka škola”. Recept pogledajte ovdje.

Karamel – jabuka torta


Ljubitelji karamela, ovo je recept baš za vas – čokoladni biskvit, krema od karamela i karamelizirane jabuke. Recept pogledajte ovdje.

Frajburški kolač od jabuka


Sočan, mekan, idealan kolač! Recept pogledajte ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info