4 brza načina da napravite savršene obrve

0

Nemate vremena (ili novca) za posjetu kozmetičkom salonu, ali ipak želite da imate obrve savršenog oblika? U tome možete uspjeti i same, ukoliko pratite sljedećih par jednostavnih koraka.

Nanesite malo regeneratora


Vašim obrvama je potrebna njega regeneratorom, kao što je potrebna vašem vlasištu i kosi. Tokom pranja kose, na obrve nanesite malo regeneratora ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja (ne zaboravite isprati nakon par minuta) kako bi vaše obrve bile punije i zdravije.

Počupajte očigledne dlake koje štrče


Ovo odmah “čisti” lice bez potrebe ponovnog oblikovanja cijele obrve. Obrezivanje dugih dlačica će biti, takođe, od pomoći. Za veću kontrolu i preciznost koristite makazice predviđene za “sređivanje” obrva.

Četkanje


Na isti način kako četkanje kose poboljšava njen izgled, četkanje obrva odmah će im dati njegovan izgled. Obrve četkajte u smjetu rasta dlačica, jer to može otkriti i dlačice koje štrče, a koje trebate počupati.

Popunjavanje


Popunjavanje obrva će poboljšati njihov oblik i skrenuti pažnju sa potencijalnih dlačica koje štrče. Izaberite olovku koja je za dvije nijanse svjetlija od prirodne boje vaše kose ili dvije nijanse tamnija, ukoliko imate plavu kosu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info