Šta oblik vaših obrva govori o vama

0

Stara izreka kaže da su oči ogledalo duše, a ako je to tako, onda su obrve njegov ram. Međutim, one nisu samo estetsko “oruđe” već i snažna potvrda vašeg karaktera. Naime, stručnjaci iz oblasti fiziognomike (vještina čitanja lica) vjeruju da se dosta toga može saznati o nekome čim ga pogledate.

Svaki dio vašeg lica označava različitu starosnu dob, aspekte vašeg života, organe vašeg organizma i vezu. Konkretno obrve odražavaju vaše srce, seksualnu energiju, odnos sa partnerom, kao i vašu snagu, karijeru i stil rada. Donosimo značenje iza svakog oblika.

  1. Zakrivljene: Kreativna osoba
  2. Ravne: Samouvjerena i uporna osoba
  3. Uglaste: Senzitivna i prilično tvrdoglava osoba.

  1. Žbunaste: Muškobanjost i višak muških hormona u tijelu žene. Ukoliko su dlake sjajne, to odražava osobu sa visokom seksualnom energijom.
  2. Tanke: Ženstvena, nježna ličnost.

  1. Visoke: Sanjalačka priroda.
  2. Niske: Previše pažljiva žena koja često nema vremena za druge.

Lijeva “protiv” desne obrve: U zavisnosti od toga koja je viša, to govori o kontroli u vezi. Ukoliko je kod žene viša desna obrva, onda ona “drži” konce u svojim rukama, a ako je kod muškarca viša lijeva obrva onda je on taj koji kontroliše.

Tekstura obrva: Ukoliko su nježne i sjajne, seksualna energija je dobra. Ako su grube, seksualna energija je u opadanju.

Šta se mijenja kada čupate obrve da biste dobili drugačiji oblik? Ako ih stanjite, možete smanjiti sposobnost da dobijete “snažan”, dobro plaćen posao. Ukoliko ravne obrve pokušavate oblikovati da izgledaju zakrivljenije, tada vašu energiju činite ženstvenijom. Najbitnije je da su obrve u proporciji sa vašim očima; većim očima odgovaraju tanje obrve. Ako nisu u proporciji, aspekti vašeg života mogu biti neuravnoteženi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info