5 jednostavnih pravila za fantastičan stajling

0

Želite da izgledate još bolje i privlačnije u omiljenoj garderobi? To je moguće, ali je potrebno sa slijedite sljedećih pet jednostavnih pravila.

 

Oblik

Bez obzira da li je uzorak veliki ili malen, ključ je u njegovom obliku. Na slici možete vidjeti da haljina “grli” obline i da ističe struk. To funkcioniše, jer se na haljini nalaze veći uzorci boja koji laskaju tenu.

 

Tamne farmerice ravnih nogavica

Šal sa dezenom je odličan, jer dopunjava svaki stajling. U kombinaciji sa komadom garderobe “hladnijih” nijasni (kao što je ova jakna), čini obične tamne farmerice modernima i zanimljivima. Ravne nogavice znači da su one dovoljno uske da ih “ušuškate” u čizme.

 

Noćni sjaj

Tamnije nijanse odlične su za večernje izlaske, ali nekada mogu izgledati sumorno. Kako biste to izbjegli, kombinujte ih sa metalik asesoarima koji će cjelokupnom stajlingu dodati nezaobilazni sjaj.

 

Poigrajte se strukom

Koje veličine je vaš omiljeni kaiš? Ukoliko imate kraći stuk, nosite tanji kaiš. Naravno, za duži struk se preporučuje deblja varijanta. Bez obzira na oblik tijela, uvijek naglasite najmanji dio trupa (obično tik ispod grudnog koša) kako biste stvorili iluziju tanjeg struka. Kaiš često može napraviti velike promjene u cjelokupnom stajlingu, a ovdje pogledajte i kojih to pet vrsta bi svaka žena trebala imati.

 

Blokiranje

Ova crna “traka” ponaša se kao kaiš te naglašava struk dajući cijelom tijelu odličan izgled. Ovo je kolor-bloking efekat u svom najboljem svjetlu. U ovom konkretnom slučaju, on ne definiše samo struk: vertikalna crna linija pomaže da se “ostvare” dodatna visina i vitkost.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info