Kovrdžava kosa: Do savršenog volumena uz tehniku prirodnog sušenja

0

Kosa osušena na prirodni način (bez upotrebe fena i drugih alata koji rade na principu toplote) uvijek je lijepa, zdrava i sjajna te jednako snažna kao da je istretirana najsnažnijim proizvodima. Postoji i objašnjenje za to.

Naime, kada sušite kosu fenom, njen prirodni oblik i kovrdže se mijenjaju pod vrelim vazduhom iz fena. Znači, šaljete poruku svojoj kosi kakva želite da bude. Ali problem je u tome što, bez obzira na razne preparate koje koristite, kosa će prije ili kasnije da poprimi svoj prirodni oblik.

Ako imate prirodno kovrdžavu ili valovitu kosu, osušite je na prirodni način pa tek onda koristite figaro kako biste dodatno naglasili lokne. Na ovaj način one će biti čvršće i duže će trajati.

Pranje kose

Kosu je najbolje oprati šamponom koji definiše lokne te nakon toga nanijeti regenerator. Počešljate je odmah nakon ispiranja regeneratora.

 

Sušenje kose

Na kosu nanesite manju količinu sredstva za oblikovanje kovrdža te je posušite samo peškirom. Pustite da topli vazduh u vašem domu uradi ostalo.

 

Figaro

Figaro je dobar izbor jer kosa neće biti “spljoštena” između dvije vruće površine. Lokne napravljene figarom će uvijek biti punije, bolje definisane te postojanije. Kosu uvijajte na koju god stranu želite i ne brinite se, jer će vam konačna frizura biti baš onakva kakvu želite.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info