6 načina da vam oči izgledaju veće i svjetlije

0

Velike oči su tako privlačne i lijepe, ali ne morate biti genetski “obdareni” njima. Postoje mali trikovi šminkanja koji će vam to omogućiti. Evo i koji.

Svjetlije u uglovima


Kako bi vaše oči izgledale veće, svjetliju sjenku nanesite na unutrašnju trećinu kapka, koja je blizu suznog “kanala”. Na taj način ćete trenutno povećati oči i učiniti ih svjetlijima, svježijima i budnijima.

Posvijetlite dio tik ispod obrva


Dodavanje svijetle nijanse ispod “repa” obrve, na najvišem dijelu vanjske strane očne jabučice (kost ispod obrve), trenutno će “podići” oči, privlačeći pažnju ka gore. Iako možete koristiti istu sjenku koju ste koristili na unutrašnjim uglovima očiju, bolje je da u ove svrhe koristite korektor.

Izaberite onaj koji je nijansu svjetliji od boje vaše kože kako biste što bolje posvijetlili područje oko očiju.

Koristite slojevit pristup kako biste eliminisali tamne kolutove


Kada je riječ o velikim, svijetlim očima, bilo kakve tamne nijanse su “neprijatelji”. Najveća greška koju možete napraviti jeste da ne prekrijete tamne kolutove ispod i oko očiju. Upravo tamne nijasne oko očiju čine ih vizuelno manjima. Na tamne kolutove prvo nanesite korektor ružičastih, a zatim i žutih tonova.

Izdužite oči vizuelno


Bijela olovka odmah će “otvoriti” oči. Nanesite je na unutrašnje ivice trepavica kako bi vaše beonjače izgledale duže, a same oči veće i svjetlije.

Nude usne


Ako želite da svi primijete vaše oči, bitno je da ostatak šminke koju nanosite izgleda što prirodnije. Na usne nanesite nude karmin, jer ćete i na taj način privući svu pažnju na vaše oči.

Uvijanje trepavica


Dužina trepavica zapravo skreće fokus sa samih trepavica usljed čega oči izgledaju otvorenije, svjetlije i veće. Kako biste postigli ovaj efekat, koristire uvijač za trepavice te trepavce uvijajte prije nanošenja maskare.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info