6 načina da tuširanje iskoristite za uljepšavanje

0

Svakodnevnim tuširanjem ćete se pobrinuti da uvijek budete čisti i mirisni, ali ako mislite da je šamponiranje i korištenje gela za tuširanje jedino što možete da radite prilikom tuširanja, griješite!

Ovi jednostavni savjeti će od svakodnevnog tuširanja napraviti tretman uljepšavanja u kojem će uživati sva vaša čula.

Suho četkanje


Ovaj izvrsni tretman kože vrijedan je te dodatne dvije minute koliko ćete potrošiti na njega. Suho četkanje pojačava cirkulaciju i protok limfne tečnosti usljed čega se pospješuje izbacivanje toksina iz organizma i odstranjivanje suhog, površinskog sloja kože. Ovo je odličan način da stimulišete ćelije kože.

Kada je najbolje vrijeme za suho četkanje? Prije nego što uđete u kadu, uzmite četku sa prirodnim dlakama i izmasirajte čitavo tijelo počevši od stopala pa prema gornjem dijelu tijela. Pokreti treba da budu kratki i brzi te da ih povlačite u pravcu srca. Cijelo četkanje ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.

Nahranite kosu


Ako želite da vaša kosa bude zdravija i sjajnija, zamijenite uobičajeni regenerator za kosu sa onim koji ima dubinsko djelovanje. Para i toplota koja se stvara u kupatilu prilikom tuširanja pojačaće njegovo dejstvo. Ako niste u mogućnosti da nabavite ovaj regenerator, iskoristite obično maslinovo ulje.

Kada je najbolje vrijeme za ovaj tretman? Ako perete kosu šamponom, regenerator sa dubinskim djelovanjem ili maslinovo ulje nanesite odmah nakon ispiranja. Dok se istuširate, kosa će primiti sve potrebne sastojke koji će je omekšati i vratiti joj prirodni sjaj. Isperite je nakon par minuta te se istovremeno i istuširajte.

Brza maska za lice


Nije vam potrebno pola sata kako biste na licu “odradili” neki dobar tretman. Dovoljno je i desetak minuta da biste dobili željeni rezultat. Dobra stvar je to što se za vrijeme tuširanja otvore pore te vitamini iz maske lakše uđu u kožu. Jedan od najbržih načina je da na lice nanesete med, sačekate desetak minuta i isperete. Koža će biti nježna i čista.

Kada je najbolje vrijeme za masku? Nakon što očistite lice, nanesite masku. Isperite je prilikom tuširanja.

Preparati za nježniju kožu


Jedna od najvećih grešaka prilikom uljepšavanja je piling kože koja je veoma suha. Zamijenite postojeće sapune onima koji u sebi sadrže kremu ili ulje te kremu za depilaciju zamijenite uljem ili regeneratorom. Na ovaj način ćete koži vratiti prvobitnu elastičnost i dati joj zdrav izgled.

Kada je najbolje vrijeme za piling? Zamjenom grubih preparata za čišćenje kože kremastim varijantama već ste na pola puta ka predivnoj koži. S vremena na vrijeme, priuštite tijelu lagani piling tako što ćete u malo gela za tuširanje dodati kašičicu šećera ili soli i tom kombinacijom nježno izmasirati tijelo.

Jednominutni pedikir/manikir


Nakon što ste oprali kosu na dnu kade je ostala klizava pjena. Ne ispirajte je još. Iskoristite je tako što ćete je nanijeti na pete i na kožicu oko noktiju, kako na nogama tako i na rukama.

Kada je najbolje vrijeme za ovaj tretman? Nakon što na kosu stavite regenerator, kamenom za pete odstranite suhu kožu sa stopala. Isperite regenerator te ostatak pjene nanesite na stopala i zanoktice na prstima. Nakon nekoliko minuta isperite pjenu, a na kraju nanesite hranjivu kremu.

Tretman cijelog tijela


Da bi tijelo uvijek izgledalo zdravo i njegovano, nakon što izađete iz tuša, na još djelomično vlažnu kožu nanesite hranjivi losion za tijelo. Na ovaj način ćete pojačati njegovo dejstvo te će koža izgledati njegovano i predivno.

Kada je najbolje vrijeme za nanošenje losiona za tijelo? Najbolje vrijeme za nanošenje losiona je dok je kupatilo još uvijek toplo i puno pare.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info