6 genijalnih ajlajner trikova koje morate znati

0

Sigurno vam se desilo da jednim nespretnim potezom ajlajnera uništite cijelokupni make-up. Kako biste izbjegli ovaj problem, pratite sljedećih šest savjeta koji će vam pomoći da svaki put savršeno našminkate oči.

Napravite smoky eyes sjenkom za oči


Većina ajlajner olovaka na sebi ima “gumicu” koja služi da biste napravili smoky eyes. Međutim, na ovaj način nećete postići željeni rezultat. Umjesto “gumice” kojom biste razmazali ajlajner olovku, uzmite sjenku za oči u boji ajlajnera.

Nanesite je tako što ćete četkicom nanijeti sjenku preko već nanešenog ajlajnera. Smoky eyes napravljen na ovaj način će biti efektniji i postojaniji.

Zagrijte ajlajner olovku


Problem je što svaki put kada nanosite ajlajner olovku imate osjećaj kao da šmirgl papirom prelazite preko kapaka. Riješite ga sljedećim trikom: zagrijte olovku par sekundi fenom za kosu.

Na ovaj način, olovka će omekšati i lakše ćete je nanijeti na oči.

Maskara kao ajlajner


Ako vam se nekada dogodi da ste u žurbi te shvatite da ste ostali bez ajlajnera, nemojte se nervirati. Umjesto njega upotrijebite maskaru, jer pomoću nje možete izvući linije isto kao i ajlajnerom. Maskarom povucite liniju što bliže liniji trepavica.

Upotrijebite četkicu kako biste razmazali dio maskare koji je prešao na kapke. Na ovaj način ćete napraviti savršen smoky eyes efekat.

Počnite od spoljašnjeg dijela oka


Ako želite da ajlajner izgleda što prirodnije, počnite nanošenje od spoljašnjeg dijela oka prema unutrašnjem. Ovako ćete moći da izvučete ajlajner na način koji najbolje odgovara obliku vaših očiju.

Olovka kao podloga za tečni ajlajner


Ako još uvijek niste u potpunosti spretni u nanošenju tečnog ajlajnera, poslužite se ovim malim trikom: duž linije trepavica prvo nanesite olovku za oči, a nakon toga je podebljajte tečnim ajlajnerom. Jednostavno, zar ne?

Upotrijebite kreditnu karticu


Izvlačenje ravne linije može biti veoma teško. Ako ne želite da trošite vrijeme na pravilno iscrtavanje “mačijih očiju”, upotrijebite kreditnu karticu (prije toga je obavezno očistite alkoholom!).

Princip je jednostavan: karticu postavite ispod spoljašnjeg dijela oka te ajlajnerom izvucite liniju prema obrvi. Na ovaj način ćete svaki put uspjeti da izvučete savršeno ravnu liniju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info