5 džempera koje trebate imati ove sezone

0

Tokom hladnijeg vremena, on nam je zaista neophodan. Udoban, topao, divan… Sljedećih pet najpoželjniji su ove sezone.

Predimenzionirani džemper


Predimenzionirani pleteni džemper komad je garderobe koji je sada već pravi klasik, a super će vam doći tokom hladnijih dana. Veoma dobro i lako ga možete iskombinovati sa raznim komadima garderobe, od farmerica i pantalona do suknji i helanki. Jedino bi bilo poželjno da se pridržavate pravila da vam donji dio kombinacije bude nešto uži u odnosu na sam džemper, kako bi se najbolje stvorila ravnoteža između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Kardigan


Kardigani su odlična opcija kada želite da nosite nešto lakše, a da se obučete slojevito. Pored toga, možete ih nositi umjesto jakni ili kaputa (u zavisnosti od modela) onih dana kada vani nije previše hladno. Zaista, ovo je jedan od najboljih džempera za slojevito oblačenje, a možete ga zakopčati ili držati otkopčanim, sve u zavisnosti od toga šta ćete obući ispod njega.

Džemper haljina


Ukoliko vam je cilj da izgledate veoma privlačno, ali ujedno i veoma sofisticirano, onda je džemper haljina komad garderobe koji je idealan za te svrhe. Najbolje od svega je to što će ona razbiti monotoniju svakodnevnih kombinacija, a jedan od najboljih modela koje možete birati ove sezone je džemper haljina koja seže nešto iznad koljena (možete se odlučiti i za kraće ili duže, sve u zavisnosti od vaših ličnih preferencija). Odlično ćete uraditi ako je kombinujete sa čizmama preko koljena te, po potrebi, dodate baloner ili kaput.

Kratki džemper


Apsolutno fantastičan model džempera koji je idealan za kombinovanje sa komadima garderobe koji imaju visoki struk. U tom slučaju može vam pomoći da vizuelno izgledate više i vitkije te da ujedno dobijete veoma urban i moderan stajling. Odličan u svim prilikama, kratki džemper je komad garderobe koji možete nositi tokom promjenjivog vremena, pružiće vam potrebnu zaštitu, a moderan stajling je zagarantovan.

Džemper sa rol kragnom


Tokom svježijih i hladnijih dana, džemper sa rol kragnom veoma je dobar i mudar izbor, bez obzira da li je riječ o formalnim ili neformalnim prigodama. Veoma lako ga možete iskombinovati sa raznim modelima pantalona, suknji i farmerica i izgledati veoma moderno i dotjerano. Uparite ga sa suknjom olovka kroja ili cigaret pantalonama i dobijate fantastičnu poslovnu kombinaciju; dodajte ga uskim farmericama i gležnjericma i kombinacija za neobavezne prilike je spremna.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info