10 činjenica o vezama koje svaka žena treba da zna

0

Društvo i okolina u kojoj živite često postavlja pravila kojih se ne trebate uvijek pridržavati. Ovo je usko povezano sa ljubavnim vezama. Žene često odrastaju u zabludi kako je prava ljubav romantična i uvijek ima srećan kraj. Međutim, stvarnost je daleko od toga. Svaka osoba je posebna na svoj način i ima različite potrebe, želje i vjerovanja i na osnovu njih je potrebno da zasniva svoj život. Donosimo deset stvarnih činjenica o vezama koje svaka žena mora da zna.

 

  • Niko vas neće “spasiti”. Uprkos predivnim romatičnim komedijama gdje se uvijek nađe zgodan muškarac da pomogne dami u nevolji, u stvarnosti je ipak malo drugačije. Da, vjerovatno će vam tu i tamo neko pružiti podršku u najtežim trenucima, ali to nije ničija obaveza. Sami ste odgovorni za svoj život i sreću.
  • Ni vi nećete nikoga “spasiti”. Svako pomalo posjeduje u sebi tu osobinu da pokuša pomoći nekome ko je u nevolji. I sigurno mislite da posjedujete dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti da riješite svaki problem. Međutim, morate biti svjesni da jedina osoba koja sebi u potpunosti može pomoći je ona sama.
  • Podrška i slaganje sa nečim dvije su potpuno različite stvari. Često se desi da se koncepti slaganja i podrške stavljaju u isti “koš”. Ako se neko ne slaže sa vašim mišljenjem, to ne mora značiti da vas ta osoba ne podržava. Naprotiv, moguće je da neko ne dijeli ista načela i ne opravdava vaše postupke, a opet, da vam daje stopostotnu podršku.
  • Nije sve ni u podršci. To što partner ne želi da uradi sve što zahtijevate, ne znači da vas ne podržava. Takođe i vi morate biti oprezni da ne ispunjavate sve njegove želje, jer ćete na taj način izgubiti sebe. Pronađite način da sebe i svoje potrebe stavite na prvo mjesto. Bićete srećniji, ali i mnogo bolji prema svom partneru.

 

  • Vjerujte u prvi utisak. Kada vam neko u startu pokaže kakav je, vjerujte mu. Često se desi da neko ko je u početku bio dobar, kasnije pokaže svoje pravo lice. Tada obično poričemo da je taj neko upravo takav i nadamo se da će se nekim čudom promijeniti. Slijedite svoj instinkt te, ako je vaš prvi utisak negativan, vjerujte mu.
  • Prava ljubav zahtijeva prihvatanje. Svaka osoba ima svoj put, svoj vlastiti život. Ponekad, u potrazi za intimnom i ozbiljnom vezom, pronaći ćete osobu koja možda u tom trenutku ne dijeli iste želje i potrebe. Budite iskreni kako biste pronašli ono što vam je zaista potrebno. Prihvatanje, kako vlastitih, tako i tuđih želja i potreba, omogućiće bolju komunikaciju te zdraviju vezu.
  • Izazovi i prepreke nisu znak da je vrijeme za odlazak. U stvari, izazovi mogu biti znak da je vrijeme da stvari postanu ozbiljnije. U svakoj vezi partneri dođu do tačke kada stvari počinju da se komplikuju. Ali, to ne znači da treba da dignete ruke od svega. Prihvatite probleme i pronađite način kako da ih zajedničkim snagama riješite. Ovo će vas još više zbližiti.

 

  • Sreća počinje od vas. Ponekad problem nije u tome šta ta druga osoba ne radi za vas, već šta vi ne dajte. Konačni ishod svake veze upravo je obostrano ponašanje. Za vezu je potrebno dvoje. Nađite kompromis i trudite se da ona uspije.
  • Da li se život svodi na onog “pravog”? Da li se život svodi na samo jednog, onog “pravog” ili postoji više osoba koje će uticati na vaš život? Ovo je individualno putovanje i svako za sebe bira ono što mu odgovara. Budite otvoreni i shvatićete šta je za vas najbolje.
  • Ne postoji postoji garancija na vezu. Muškarci su kao gosti u vašem životu – neki dođu i brzo odu dok se neki mogu zadržati po nekoliko godina pa na kraju opet otići. U svakom slučaju, to je nešto što ne možete kontrolisati. Prihvatite da je život pun iznenađenja i preokreta i pokušajte da pronađete ravnotežu unatar konstantnog “haosa”.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info