Nove veze: 7 stvari koje trebate imati na umu

0

Biti zaljubljen te započeti novu vezu donosi pregršt predivnih emocija. Nova veza budi nadu, osjećanja te donosi nova, bolja očekivanja. Ali ponekad se desi da veza završi prije nego i počne. Poenta je da je započnete na pravi način, jer ćete samo tada moći da se nadate da će i da potraje. Naravno, svaka veza je jedinstvena na samo sebi svojstven način, ali postoje univerzalna pravila kojih biste se trebali pridržavati ako želite da uspije.

 

Prostor

Normalno je da na početku veze želite da svaki trenutak provodite sa voljenom osobom kako biste je što bolje upoznali. Ali pazite, jer takvo ponašanje može dovesti do opsesije što će, sigurno, rezultirati raskidom. Nikome nije drago kada mu neko pretjerano naruši ličnu slobodu. U redu je da nazovete ili pošaljete poruku, dvije, ali sve više od toga je  “gušenje”. Muškarci vole kada žena preduzme prvi korak, ali nikako ne žele da ih stalno provjerava i kada želi da učestvuje u svakom segmentu njihovog života.

 

Ne pretvarajte se

Kada vam se neko dopada, logično je da želite da osjećanja budu uzajamna. Želite da imate njegovu podršku te se pretjerano trudite da ispunite njegove želje i očekivanja. Ali to ne znači da se trebate pretvarati da ste neko drugi. Prije ili kasnije, dosadiće vam dvostruki život te ćete slomiti partneovo srce kada shvati da ste glumili cijelo vrijeme. Kada se pretvarate da ste neko drugi, on ne može da cijeni ono što vi, u stvari, jeste i predstavljate. Pokušajte da budete otvoreni i iskreni od samog početka, jer ćete na taj način stvoriti mogućnost da ta veza ipak uspije u budućnosti.

 

Shvatite na vrijeme da vaš novi partner nema nikakve veze sa prethodnim

Nikada nemojte sadašnjeg partnera porediti sa onima koji su mu prethodili. Čak štaviše, prethodne veze nemojte uopšte da spominjete. To je nalakši način da probudite sumnju i ljubomoru u njemu, što može dovesti do svađe pa i raskida. Pravilo važi za obje strane. Slobodno mu recite da ni on ne spominje svoje bivše partnerke. Nije potrebno da znate njegovu ljubavnu prošlost kako biste ga bolje upoznali. U toku veze imaćete dovoljno vremena da ga upoznate i sami prosudite kakav je.

 

Ne žurite

Tek ste započeli vezu, a već razmišljate o svadbi i srećnoj porodici sa troje djece i psom. Stanite na “loptu”! Zapitajte se kuda i zašto toliko žurite. To što trenutno živite u iluziji, ne mora da znači da će tako i biti. Na početku veze je sve još uvijek nesigurno i treba vremena kako biste se upoznali. Ako odmah predočite svoje planove za budućnost, ne nadajte da ćete je dočekati sa datim muškarcem. Dopustite da stvari idu svojim tokom, ne požurujte ih.

 

Svijet se ne vrti oko vas

Kada želite da impresionirate svog novog partnera, često se desi da pretjerate sa pričom o sebi, svojim interesovanjima, hobiju i tome slično. Na taj način ćete u njegovim očima ispasti naporni i dosadni. Umjesto toga, pričajte o njemu, njegovom životu, porodici, poslu i interesovanjima. Kada priča o nečemu, pažljivo ga slušajte. Muškarci to nikada neće priznati, ali vole kada im neko udijeli kompliment. Pohvalite njegov uspjeh ili izgled tek toliko da mu podignete samopouzdanje.

 

Nipošto ne ispitujte njegove prijatelje

Ako imate zajedničke prijatelje, pokušajte da ih previše ne ispitujete o njemu. Ovo je posebno važno kada se radi o njegovim bivšim vezama. Ako on sazna da ste se raspitivali njemu iza leđa, mogli biste se naći u neugodnoj situaciji. Najbolji način da ga upoznate je druženje sa njim i komunikacija.

 

Niko nije savršen

Veliki broj veza ne uspije, jer se previše očekuje od druge osobe. Na vrijeme shvatite da niko nije savršen, kako vi, tako ni on. Oboje ste živa bića i prirodno je da imate mane i vrline.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info