Uradite sami: Napravite potpuno prirodni osvježivač vazduha

0

Holistički treneri smatraju da za zdravo tijelo i život uopšte, nije potrebno samo očistiti tijelo i duh. Jednako je važno i da dom bude pročišćen. Većina proizvoda koje svakodnevno koristite mogu negativno da utiču na hormone, emocije i, generalno, na kvalitet života. Upravo zbog toga donosimo ovaj osvježivač vazduha koji će na prirodan način očistiti svaki dom te unijeti svježinu kako u njega, tako i u vaš život.

 

Šta je potrebno:

  • Staklena tegla
  • Soda bikarbona
  • Esencijalno ulje (vanila, cimet, lavanda ili po sopstvenom izboru)
  • Komad masnog papira za pečenje
  • Makaze, gumica i čačkalica.

Princip rada:

U manju staklenu teglu ubacite sodu bikarbonu tako da napuni, otprilike, jednu trećinu tegle. Dodajte par kapi esencijalnog ulja (vanila ili cimet idealni su za ovo doba godine). Stavite teglu na papir te olovkom napravite krug oko nje, ali par centimetara veći od obima tegle. Isijecite papir te ga stavite na teglu i zaštitite gumicom. Nakon toga, čačkalicom napravite nekoliko rupa na papiru. Za kraj, teglu lagano protresite te pronađite mjesto gdje ćete je postaviti.

Savjet:

Mirisne teglice idealne su za svaku prostoriju u vašem domu. U kupatilo stavite onu sa mirisom vanile, u spavaću sobu romantični cimet, a lavandu u ormar da zaštitite odjeću od moljaca.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info