Kako da prepoznate narcisoidnog muškarca i odete od njega

0

Većina žena je svjesno ili nesvjesno već bila u vezi sa narcisoidnim muškarcem. I sigurno su se osjećale krivima kada ih je ostavio slomljena srca i u očajnom stanju. Jedina njihova greška bila je u tome što su se uopšte i “spetljale” sa takvim muškarcem. Kako ne biste postale jedna od njih, veoma je važno da naučite da prepoznate narcisoidnog muškarca. Za početak saznajte kojih to šest osobina ga najbolje opisuje.

 

  • On rijetko preuzima odgovornost za probleme te za njih krivi svakog drugog.
  • U svađi skoro da i ne pokazuje emocije te se ponaša se kao da mu uopšte nije stalo.
  • On iscrpljuje svu vašu energiju i hrani se vašim bolom dok vi previše energije ulažete kako bi veza opstala. Ovo će dovesti do toga da se osjećate iscrpljeno, kako emotivno, tako i fizički.
  • Narcisoidni muškarac je šarmantan, voli da flertuje i ima previsoko mišljenje o sebi.
  • On je neodgovoran po pitanju novca, karijere, ne vodi računa o kući i često je veoma poročan.
  • Ponekad se čini kao da u njemu postoje dvije osobe. U jednom trenutku je nježan i predivan, ali čim nešto kažete što mu nije po volji, on pobjesni. U suštini, da bi veza sa ovakvim muškarcem uspjela, morate potpuno da se prilagodite njemu i njegovoj ličnosti.

Napokon ste shvatili da se nalazite u vezi sa narcisoidnim muškarcem. Šta sada? Najbolje bi bilo da što prije odete od njega.

Zašto?

Sa njim se ne vrijedi raspravljati. Neizbježno je da ćete u svakoj svađi izvući „deblji kraj“ te će vas ubijediti da je problem u vama. Vjerovatno ćete se izvinjavati za nešto što niste uradili i na kraju biste mogli završiti kao osoba koja je potpuno izgubila samopouzdanje.

Ovo možete da izbjegnete na sledeći način

Shvatite da problem nije u vama. Zapitajte se zašto vas privlači upravo takav tip muškarca. Shvatite da sve što kaže ili uradi je njegova stvar, a ne vaša greška. Zapamtite da narcisoidni muškarac sebe nikada neće okriviti za bilo šta.

Nije vam potrebno njegovo dopuštenje. Žene koje nisu sigurne u sebe često privlače muškarce koji misle da se cijeli svijet vrti oko njih. Nikada ne tražite njegovo dopuštenje (niti od bilo koga drugog), jer se na taj način nikada nećete osjećate ispunjeno.

Ostavite ga zauvijek. Ako ga volite, to će biti veoma teško i bolno iskustvo. Zato to uradite brzo. Ne raspravljate se sa njim, jer će pokušati da vas zaustavi. Idite i ne osvrćite se! Jednog dana će vam biti drago zbog toga.

Okružite se sa ljudima koji vas vole. U ovako teškim trenucima podrška prijatelja i porodice od velikog je značaja. Okružite se ljudima koji vas iskreno vole i pustite da vrijeme izliječi slomljeno srce.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info