Kako da privučete muškarca zbog svoje ličnosti, a ne izgleda

0

Nekada je veoma teško privući pažnju muškarca koji vam se dopada, a da pri tom ne koristite izgled. Iako mnogi tako misle, nije sve u izgledu. Ako se malo bolje zamislite, ličnost osobe je mnogo važnija. Muškarci su generalno vizuelna bića, ali isto tako su i svjesni da uz izgled žene ide i njena ličnost. Ako vam se dopada muškarac, a mislite da ne izgledate dovoljno dobro da biste mu „zapali za oko“, probajte da ga privučete na sledećih sedam načina.

 

Nemojte ga izbjegavati

Ako se ne krećete po mjestima gdje on ide, logično je da vas neće primijetiti. Zbog toga nemojte izbjegavati ova mjesta. Primjera radi, ako radi u lokalnom kafiću, nemojte prestati da idete tamo. Umjesto toga, s vremena na vrijeme, sa prijateljicama popijte kafu i dajte mu priliku da vas primijeti. Naravno, izbjegavajte prečeste odlaske, jer možete izazvati kontraefekat i otjerati ga od sebe.

 

Dajte mu do znanja da ste ga primijetili

Ako ga želite privući, dajte mu do znanja da je primijećen. Ovo ne znači da treba da ga obasipate komplimentima kad god ga vidite. Kompliment ili  dva, s vremena na vrijeme, biće mu dovoljni da shvati da ste zainteresovani. Kada prođe pored vas, nasmijte mu se ili, ako ste hrabriji, započnite razgovor. Sigurno ćete mu privući pažnju.

 

Budite samouvjerene

U komunikaciji sa muškarcem koji vam se dopada, pokušajte da ostanete samouvjerene od početka razgovora pa sve do kraja. Iako je normalno da osjećate nervozu i od same blizine, a posebno još dok pričate sa njim, provjerena činjenica je da muškarci smatraju samouvjerene žene jako privlačnim.

 

Budite ono što jeste

U životu uvijek treba da budete ono što jeste, a posebno kada želite da osvojite muškarca na kojeg ste „bacili oko“. Ako pričate o nekom filmu, hobiju ili sportu kojim se bavite, nemojte se plašiti da kažete ono što mislite. Nemojte se pretvarati da ste ono što niste, jer  tim nećete ništa postići. Budite ono što jeste, borite se za svoje stavove i sigurno ćete privući njegovu pažnju.

 

Budite prijateljski nastrojeni

Ako nemate dovoljno hrabrosti da mu priđete, pokušajte da pronađete „zajednički jezik“ sa ljudima koji ga okružuju. Ako se na neki način ne istaknete, pa makar i razgovorom sa njegovim prijateljima, budite sigurni da ga nećete privući bez prelijepog lica i zgodnog tijela. Kada je u blizini, budite prijateljski nastrojeni prema drugima. Sigurno će primjetiti kako se ostali prijatno osjećaju u vašem društvu. Ko zna, možda prvi započne razgovor sa vama i pozove vas na sastanak.

 

Smijte se

To ne treba da znači da treba da se smijete na sve što vidite ili čujete, ali smijeh je nevjerovatno pozitivan i zarazan zvuk te, ako je iskren, sigurno će privući njegovu pažnju. Muškarci vole da su u društvu vesele i srećne žene koja zna kako da uživa u životu.

 

Nanesite parfem koji će privući njegovu pažnju

Na kraju, pokušajte da ga zavedete neodoljivim parfemom. Ako ga privuče, to je siguran znak da će svaki put kada ga negdje osjeti  pomisliti na vas. Ovo je jedan od najsigurnijih načina da mu uvijek budete u mislima, a posebno kada niste u blizini.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info