Isprobano: 8 savjeta za brzo topljenje masnih naslaga

0

Kilograme je tako lako dobiti, ali ih se veoma teško riješti. Istini za volju, ukoliko samo pokušavate da smanjite unos hrane, niste na dobrom putu. Fizička aktivnost je veoma bitna, ali tajna eliminisanja suvišnih kilograma ne leži samo u rigoroznim vježbama.

Zapravo, hrana koju unosite ima prilično velik uticaj. Može se reći da izbor pravih namirnica čini i do 70% uspješnog eliminisanja suvišnih kilograma, a ostalih 30% svodi se na fizičku aktivnost. Kako bi sam proces bio što bezbolniji, donosimo osam trikova koji vam mogu pomoći da, bez većih teškoća, dobijete željenu figuru.

 

Pomjerite vagu u stranu

Kontrola porcija nije mjerenje već se radi o izborima. Primjera radi, umjesto cijelog obroka naručite dva predjela ili izbacite hljeb kada jedete tjesteninu, ali i druge skrobne namirnice.

 

Rajsko voće

Neka vam ono uvijek bude na dohvat ruke (čak i na poslu) te ga korisite kao zamjenu kada osjetite poriv za slatkišima (što se najčešće dešava u popodnevnim časovima).

 

Proteinski šejk

Kada pokušavate da eliminišete par suvišnih kilograma, bilo bi dobro da sa sobom nosite šejker i čokoladni proteinski prah. Kada osjetite poriv za slatkišima (ali i za drugim visoko-kaloričnim namirnicama), dodajte vodu i popijte. To će vas zasititi, a više nećete imati ni poriv za slatkišima. Dvije muve jednim udarcem!

 

Pranje zuba

Pranje zuba odmah nakon večere smanjuje vjerovatnoću da jedete još nešto prije spavanja.

 

Slikanje

Prije samog odlaska na dijetu, slikajte se, ali tako da nosite samo brushalter i gaćice. Svaki put kada vam bude “teško” tokom dijete, pogledajte sliku i to će vam biti odlična motivacija da ostanete na pravom putu.

 

Izbjegavajte tečne kalorije

Smanjite unos kalorijskih napitaka, kao što su prerađeni voćni sokovi i alkohol.

 

Uske pantalone

Nosite nešto usko! To će vam pružiti dodatnu motivaciju da eliminišete suvišne kilograme te će vas držati podalje od masne i kalorične hrane.

 

Osvježavajuća voda

U bokal naspite vodu i dodajte krastavac koji ste isjekli na kolutiće. Tako ćete imati osjećaj da pijete osvježavajući napitak (što on zapravo i jeste), a ne samo vodu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info