Kviz “Čika Kvizolog” od sada na facebook-u

0

Poznato lice sa malih ekrana, čika Kvizolog, dobio je svoje novo izdanje.

Kompanija m:tel odlučila je razveseliti školarce širom Bosne i Hercegovine i predstaviti Facebook izdanje ovog popularnog televizijskog kviza.

Kvizolog je kreiran u skladu sa školskim gradivom, a igrice su dizajnirane tako da djeca koja ih igraju razvijaju svoje pamćenje i sposobnosti logičkog zaključivanja. Ovo je zabavan i jednostavan način za provjeravanje znanja iz geografije, matematike, istorije, fizike i drugih školskih predmeta.

Prva u nizu interesantnih igrica je „Veliki odmor“, igra asocijacija tokom koje se otvaraju polja sa različitim pojmovima grupisana u četiri kolone, te pogađaju konačni odgovori na kraju svake kolone koji dovode do rješenja asocijacije.

Sljedeća na redu je igra memorije „Spojnice”. U okviru ove igrice potrebno je pronaći i povezati fotografije koje imaju određenu srodnost jedna sa drugom, tako što se prvo klikne na jednu pa potom na drugu.

U igrici „Mozgalica“ imate 20 sekundi da zapamtite što više detalja sa slike koja vam se prikaže i tačno odgovorite na pet postavljenih pitanja.

Još jedna zanimljiva igrica je i „Mućni glavom“, klasični kviz znanja u kojem morate pročitati pitanje i odabrati jedan od ponuđenih odgovora.

Najuspješniji igrači imaće priliku da osvoje Allview Viva D8 tablet i LG Bluetooth slušalice.

Igricu Kvizolog možete pronaći na pronaći na m:telovoj Facebook stranici https://apps.facebook.com/kvizolog/.

 

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info