Samo večeras: Pun mjesec u znaku bika i šta trebate znati o tome

0

Svi smo svjesni moćne energije koja je u “igri” tokom punog mjeseca. Večerašnja lunarna pojava je u znaku bika, nebeskog znaka odlučnosti. I dok bik može biti tvrdoglav, on svakako zna cijeniti životna zadovoljstva, kroz Veneru (boginju ljubavi) kao vladara. Zato nemojte biti iznenađeni ako večeras osjetite da vam srce poigrava, već to upotrijebite u svoju korist. Pozovite senzualnost u vaš odnos sa širokim osmijehom na licu.

Ljubavni život na stranu, pun mjesec u biku vas takođe motiviše da odbacite svoje stare navike dozvoljavajući vašem prosvijetljenom, autentičnom biću da se konačno i u potpunosti iskaže. Mnogi od nas su osjetili intenzitet skorašnjih kosmičkih promjena pa je vrijeme da otpustite sve ono čega ste se do sada grčevito držali, a na svoju štetu.

Donosimo vam neka od najvažnijih astroloških predviđanja koja će vam dati potpuniju sliku značenja večerašnjeg punog mjeseca.

 

Mnogo ljudi miješa senzualno sa seksualnim, ali pun mjesec u znaku bika vam može pomoći da prepoznate trenutak kada se oni stapaju u savršen ples. Kada je riječ o vašem seksualnom životu, prizovite koliko god možete senzualnost i razmislite o tome kako da iskoristite svih pet čula. Venera, bikov vladar, poznata je kao boginja ljubavi. Ona je uvijek u blizini punog mjeseca te pojačava romantičnu energiju više nego uobičajeno. Definitino ćete osjetiti neke duboke, nikada prije osviještene, želje ove sedmice, a naročito večeras.

Vrijeme je da se povežete sa njegujućom energijom majke zemlje i da se sjetite duševnog mira do kojeg dolazite kada jednostavno zastanete na trenutak, udahnete duboko i uđete u tišinu. Nakon svega što se desi u kosmosu, najjednostavnija stvar koju možete uraditi da vratite ravnotežu jeste da se vratite svom dahu. Sporo, duboko disanje otvara put ka vašem duhovnom rastu… Zato, zapamtite da dišete.

Srećom, pun mjesec u biku pruža vam moć istrajnosti – čak i dok sunce u škorpiji njiše svojim destruktivnim silama. Stara verzija vas (ona koje ste se držali ili iza koje ste se krili) sprema se da nestane. U međuvremenu, nova verzija vas (ona koja je rođena 2012. godine) dobija prostora da punom snagom ide naprijed na načine koji premašuju sva očekivanja. Ostanite nepokolebljivi. Izložite se energijama koje vode ka vašem uspjehu.

Ono što uradite ovdje, na ovaj pun mjesec, ono je što će odrediti vaš dalji put. Iskoristite to i postavite nove obrasce ponašanja na koji god način znate. Otarasite se svega što vam djeluje staro i slabo. Postanite svjesniji svojih resursa, naročito fizičkih i odvojite malo vremena da iskažete zahvalnost za sve ono što imate u životu kao i da pokažete čast i poštovanje svemu onome što vas drži u životu. Budite kreativni u tome, kako ono čime raspolažete danas koristite da biste stvorili bolje sutra. Budite otvoreni nekim novim resursima koji su veoma blizu vas i koji vam se mogu pojaviti u životu, ukoliko im to dozvolite. Pripazite se tamne strane koja prijeti da izbije na površinu i uništi vašu pozitivnost. Prihvatite je i pretvorite je u svoju snažnu stranu, kroz humor. Budite sa prijateljima večeras, jer vaša zajednica je vaša najbolja podrška tokom ovog posebnog trenutka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info