6 znakova da je vaš radni kolega zaljubljen u vas

0

Da li postoji način da prepoznate da li vas kolege gledaju kao dio ekipe ili žele puno više? Naravno! Oni koji u vama vide mnogo više od radne koleginice stalno će biti u kontaktu sa vama. Vjerovatno će to biti toliko očigledno da će postati i neugodno. Ako želite da saznate da li ste dio tima ili ipak, za nekog i nešto više, obratite pažnju na sljedeće stvari.

Oni daju komplimente


Nebitno je da li se radi o novim cipelama ili načinu na koji obavljate posao, kolege kojima se zaista dopadate će to na poseban način i “primijetiti”. Naime, mnogo toga možete saznati na osnovu boje njihovog glasa ili čestog, nepotrebnog, fizičkog kontakta (tapšanje po ramenima ili leđima).

Oni vas pozivaju na piće


Znaćete da ste dio ekipe kada vas pozovu na piće ili večeru. Bez obzira da li ste se slučajno zadesili na istom mjestu gdje i oni izlaze ili ste pozvani putem cirkularnog e-maila, ali to što se sada družite sa njima je znak da žele da provode vrijeme sa vama.

Osmijehom će vam dati do znanja kako se osjećaju


Ako je neko od njih zainteresovan da mu budete više od radnog kolege, prepoznaćete to po njegovom osmijehu. Svaki put kada uđete u prostoriju, “počastiće” vas ogromnim osmijehom. On će pronaći razlog da dođe do vaše kancelarije pa čak i samo da poželi dobro jutro ili ispriča neki dobar vic.

Oni šalju poruke i kada niste na poslu


Poruke koje dobijate u toku radnog dana i koje se najčešće tiču posla ili zanimljivih stvari vezanih za nekog od kolega su česte i ne treba da vas brinu. Međutim, ako neko od tih istih kolega počne da šalje poruke i kada niste na poslu, moguće je da on želi romansu.

Postaju nervozni u vašoj blizini


Kolege koje u vama vide nekoga s kim bi najradije proveli ostatak života vjerovatno će izgledati jako nervozno kada su u vašoj blizini. Ako ste kojim slučajem zaboravili da odgovorite na e-mail, poruku i slično, često će vas zabrinutno upitati da li je između vas sve u redu.

Oni su ljubomorni


Velike firme, privatni život i, uopšte, svakodnevnica nude veliki broj prilika za upoznavanje novih ljudi. Kolega sa posla, koji gaji osjećaje prema vama, biće ljubomoran na sva vaša poznanstva koja bi vas eventualno “odvukla” od njega. On šalje poruke kada zna da ste na poslovnom sastanku sa nekim ko mu ne odgovara, stalni pozivi na ručkove te opsesivno provjeravanje vaših društvenih stranica su sigurni znakovi da je ljubomoran. Ako se ne osjećate isto kao on, dajte mu do znanja i to što prije, kako biste spriječili da atmosfera na poslu postane neugodna.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info