Šminka: Jednostavni trikovi koji će od vas napraviti pravu holivudsku divu

0

Svakodnevni život, nažalost, ni u čemu ne podsjeća na romantične holivudske filmove ili na reklamu iz Tifanija. Ali koja žena ne želi da se osjeća posebno?

Nije neophodno da potrošite veliku sumu novca da biste se osjećali kao prava holivudska diva. Sve što je potrebno je da slijedite sljedeće savjete.

Sjaj za usne


Jarko crveni karmin zamijenite nečim manje napadnim, poput bezbojnog sjaja za usne ili svijetlo ružičastog karmina. Naravno, crvene usne su stvarno seksi, ali ih je teško održati savršenim cijelo vrijeme. I sami znate, da šta god da pijete ili jedete, ostavićete trag karmina.

Maskara


Kada je u pitanju nanošenje maskare, fokusirajte se na vanjske dijelove trepavica. Ovaj trik će “otvoriti” oči te ćete dobiti svjež i blistav pogled.

Korektor


Manju količinu korektora nanesite na sredinu gornje usne. Ovo je odličan način da naglasite usne te da one izgledaju punije. Nakon toga nanesite prozirni sjaj za usne ili balzam.

Parfem


Vodite računa prilikom nanošenja parfema. Nema ništa gore od žene koja za sobom ostavlja mirisni “oblak”.  Idealno bi bilo kada biste ga nanijeli samo na potiljak. Toplota tijela će ga aktivirati taman toliko da privučete pažnju suprotnog pola.

Tonirana krema


Ako pretjerate sa tečnim puderom, koža će izgledati staro i kao da nije njegovana. Umjesto njega nanesite toniranu kremu koja će se savršeno stopiti sa kožom i dati licu svjež i blistav izgled.

Piling usana


Neophodno je da, s vremena na vrijeme, uradite i piling usana. Najlakši način je da na staru četkicu za zube nanesete malo šećera te da njom blago istrljate usne. Nakon toga usne će biti mekše te ćete lakše nanijeti karmin ili sjaj koji će nakon pilinga biti mnogo postojaniji.

Lak za nokte


Da bi ruke izgledale čistije i njegovanije, na nokte nanesite lak boje kože. S druge strane, da biste privukli pažnju, nosite crveni lak.

Rumenilo


Rumenilo uvijek nanosite velikom četkom sa mekanim dlakama. Za prirodni izgled, na obraze nanesite svijetlo ružičasto rumenilo. Međutim, kombinacijom ovog rumenila i bronzera, dobićete predivan izgled lica te ćete izgledati kao da ste se upravo vratili sa ljetovanja.

Kosa


Prilikom stilizovanja kose trudite se da što manje koristite češalj ili četku. Naime, čestom upotrebom istanjićete vlasi, zamastiti kosu te izgubiti na volumenu. Umjesto toga pokušajte prstima da je stilizujete, jer ćete na taj način dobiti mnogo prirodniji look.

Svjetlucava sjenka


Utapkajte malo svjetlucave sjenke na sredinu očnog kapka te je stopite sa njim. Biserna sjenka boje šampanjca ili sjenka u zlatnoj nijansi naglasiće oči bez obzira na njihovu boju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info