m:tel pokreće projekat “Škole 2.0”

0

Pod sloganom “Svakoj školi treba njeno parče web-a”, osnovci u BiH uskoro će praviti zvanične školske sajtove

Imajući u vidu sve brži razvoj informacionih tehnologija, a posebno njihovu nezaobilaznu ulogu u savremenom obrazovanju, kompanija m:tel odlučila je da pruži ruku prijateljstva svim osnovnim školama u BiH, odnosno mogućnost da učenici besplatno kreiraju i pokrenu zvanični školski sajt.

Pod sloganom “Svakoj školi treba njeno parče web-a”, učenici će na kreativan i inspirativan način usvajati neophodna informatička znanja. Informatička pismenost imperativ je 21. vijeka, pa je glavni motiv projekta “Škole 2.0” da ubrza modernizaciju obrazovanja i unaprijedi nastavu, čineći je dostupnom učenicima i kada se ne nalaze u školskim klupama.

Istraživanja ukazuju da preko 60 % škola u BiH nema zvanični internet sajt i da postoji potreba za unapređenjem u ovom segmentu. Želja m:tel-a jeste da se elan i kreativnost mladih spoje sa iskustvom i znanjem kompanije, i zajedničkim naporima kreira dugoročna društvena vrijednost koja će služiti učenicima, ali i njihovim nastavnicima i roditeljima, kao i cjelokupnoj zajednici.

“Svjedoci smo sve većeg napretka i zastupljenosti informacionih tehnologija kod nas. Jedna od misija m:tel-a jeste upravo da prati standarde i savremene tokove na polju komunikacija i tehnologije. Da bismo uspješno realizovali misiju, potrebno je da se svi, pa i najmlađi, na vrijeme uključimo u te tokove”, izjavio je Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tel-a za marketing i prodaju.

Kompanija m:tel uputiće poziv svim osnovnim školama u BiH koje nemaju zvanični web sajt da se prijave za projekat “Škole 2.0”. Prijave će biti potpuno besplatne, a m:tel će, takođe, svim prijavljenim školama pokloniti i dvije godine besplatnog domena i hostinga.

Kao dodatni motiv, projekat “Škole 2.0” imaće i takmičarski karakter, te će timovi koji naprave najbolje školske sajtove dobiti i vrijedne nagrade za svoje škole.

m:tel imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info